|
Două femei talentate din Chișinău creează buchete apetisante (Foto)
„Florile își au locul lor în natură" - asta și-au spus două femei talentate din Capitală, atunci cînd au decis să pună pe roate o afacere delicioasă, bazată pe confecționarea de buchete personalizate din fructe, legume și plante medicinale. Coincidență sau nu, dar creatoarele „Eat Me Bouquet" se numesc Liudmila și Liudmila Grosu, împart aceeași pasiune și sînt soacră și noră. Le-am provocat pe autoarele acestor buchete aromate la un interviu, iar ce ne-au mărturisit, vedeți mai jos.
Liudmila, practica buchetelor comestibile este una abia testată în Republica Moldova. Cum v-a venit ideea de a vă uni eforturile pentru lansarea unei mici afaceri? Cînd și în ce condiții s-a născut această marcă inspirată parcă din Alice în Țara Minunilor?
Ideea noastră a apărut cînd căutam un cadou neobișnuit unei persoane dragi. Ne-am dorit s-o uimim cu un buchet neobișnuit din fructe și legume care îi plac. Primul buchet l-am confecționat din morcov, piersici, mandarine, broccoli și usturoi. Cadoul l-a uimit mult, i-a plăcut și atunci am decis să-i bucurăm pe toți cunoscuții cu asemenea surprize!
Ce îndemnuri vin să aducă lumii creațiile delicioase by Eat Me Bouquet? Este acesta un mod de a cuceri pe cineva prin senzații gustative, ori și mai profund: de promovare a producției autohtone?
În primul rînd ne dorim să bucurăm ochii celor din jur și să le aducem folos. Florile trebuie să ocupe locul lor în natură. Buchetele noastre, odată dăruite, aduc plăcere, îmbogațind organismul cu multe vitamine, proteine și fibre. Sigur că ținem cont de preferințele și gusturile celor care le comandă! Pentru creații, folosim de cele mai multe ori producție autohtonă.
Dacă buchetele dulci au devenit oarecum cunoscute, cum se întîmplă în cazul buchetelor din legume? Destinația lor este aceeași?
Principiul este același, însă în unele cazuri, cînd este vorba de legume, mai e nevoie de un efort pentru a le pregăti.
Mărturisiți-ne detalii despre ingredientele buchetelor aromate pe care le creați. Ce denumiri neașteptate au ocazia să vadă clienții în buchete?
În componența buchetelor noastre găsiți plante medicinale, fructe uscate, diverse fructe și legume proaspete, tot ce e comestibil și binevenit pentru sănătate.
Uneori, denumirea vine pe neașteptate, în timp ce creăm ceva nou. Deja avem asemenea denumiri ca: „TEA TIME" – pentru cel mai delicios ceai; „JUICY FRUIT" – ca și denumirea renumitei gume de mestecat, deoarece din ingredientele lui se poate prepara fresh din portocale, clemantine și morcov; „HOT KISS"- un sărut ferbinte din ardei dulce și iute cu ridiche; „GREEN DINNER "- o cină verde din cele mai proaspete și apetisante legume etc. Restul buchetelor le puteți vedea pe paginile noastre de Facebook sau Instagram.
Povestiți-ne despre cum se împart responsabilitățile în echipa voastră și care e formula succesului vostru.
La creație depunem efort ambele. Gusturile noastre sînt diferite, dar împreunîndu-le, obținem un rezultat ce ne depășește așteptările. Anume procesul de creație ne atrage și putem să petrecem ore în șir cu această ocupație dragă.
Cine e publicul care comandă cel mai des buchetele voastre și care sînt cele mai frecvente dintre preferințele bărbaților din țara noastră?
Publicul nostru este divers. De obicei însă, mai mult comandă doamnele și domnișoarele. Cei mai mulți destinatari sînt atît doamne, domni, cît și copii. Am pregătit mai multe buchete de Ziua Profesorului și la sărbătoarea „Toamna de aur". Luînd în considerare că sîntem încă la început, credem că și la celelalte sărbători de iarnă și primăvară vor fi solicitate de toți buchetele noastre practice.
Am observat în portofoliul vostru de lucrări tendința de a personaliza. Ce alte calități vă deosebesc de concurență?
Ne străduim ca buchetele noastre să fie compuse din fructe și legume întregi. Acesta le permite să rămînă proaspete un timp mai îndelungat. În compoziții nu folosim flori vii, însă ne reușește să combinăm fructele și legume astfel încăt să nu cedeze celor din flori.
Care e cea mai nebunatică combinație din cîte ați încercat? Ați testat și reacțiile destinatarilor?
Cea mai nebunatică combinație considerăm că este cea din porumb cu banane, gutui și vinete, l-a dorit un bărbat și sigur că i-a plăcut!
Povestiți-ne despre cine sînt fondatoarele mărcii Eat Me Bouquet în viața de zi cu zi și care sînt urările lor pentru femeile care vor să-și lanseze un startup!
În viața de zi cu zi, prima dintre noi două e profesoară de limbi străine, iar a doua – economistă după specializare. În timpul liber, ne unește procesul de creație.
Femeilor care doresc să-și lansaze un startup, le dorim răbdare, dorință de a crea și a munci, mai multă perseverență, optimism și să nu renunțe la visurile lor!
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1850
- Populația:
- 28360 locuitori
Soroca este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Soroca. Amplasat în nord-estul republicii, pe malul drept al Nistrului, oraşul Soroca este situat la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 28362 locuitori. Prima atestare documentară a Sorocii datează din 1499, data încheierii tratatului de pace moldo-polon, la care a fost prezent şi “Coste Posadnic, pîrcălab de Soroca”.
Comentarii
(0)