25 august 2016, 11:20 Caleidoscop views 5422
În Moldova a apărut un virus ce blochează sistemele informatice
25 august 2016, 11:20 Caleidoscop views 5422

În Moldova a apărut un virus ce blochează sistemele informatice

În Republica Moldova a apărut un virus de tipul Ransomware Non-criptare, care blochează ecranul atît al calculatorului, cît şi al telefonului mobil şi aplică ilegal utilizatorilor amenzi din partea Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Imediat după ce virusul infectează sistemul, acesta blochează PC-ul şi afişează un mesaj din partea MAI. În mesaj este menţionat că utilizatorului i se aplică o amendă în sumă de 500 de lei pentru accesarea site-urilor web cu conţinut pornografic. Utilizatorului i se cere ca banii să fie transferaţi pe un cont care ar aparţine Ministerului, prin intermediul sistemul virtual WebMoney.

Surse din cadrul MAI subliniază că nu au nimic comun cu această activitate ilegală.

Angajații Centrului pentru Combaterea Crimelor Informatice al Inspectoratului Naţional de Investigaţii recomandă deţinătorilor de calculatoare să utilizeze doar produsele de program licenţiate. Persoanele care au avut de suferit în urma acţiunilor ilegale sînt rugate să se adreseze la Centru, pe adresa Chişinău, str. Bucuriei, 14.

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

calculator , virus , internet

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
4916 locuitori

Vărzăreşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şendreni şi Vărzăreşti. Localitatea este situată la hotar cu oraşul Nisporeni şi la o distanţă de 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Vărzăreşti constituia 4916 oameni. Prima atestare documentară a satului Vărzăreşti datează din anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.