14 iulie 2015, 15:46 Caleidoscop views 9379
Serviciul Federal de Migrație a propus să li se faciliteze oamenilor de afaceri străini obținerea cetățeniei ruse
Foto: vk.com
14 iulie 2015, 15:46 Caleidoscop views 9379

Serviciul Federal de Migrație a propus să li se faciliteze oamenilor de afaceri străini obținerea cetățeniei ruse

Serviciul Federal de Migrație (SFM) a elaborat proiectul de amendamente la Legea cu privire la cetățenia Federației Ruse, concepute să simplifice obținerea cetățeniei ruse de către investitori și oameni de afaceri străini, relatează publicația "Izvestia".

Antreprenorii individuali străini care au plătit taxe de minimum un milion de ruble timp de trei ani vor putea obține pașaport rusesc.

Proiectul de lege propune emiterea de către autoritățile fiscale a certificatelor respective întreprinzătorilor individuali și persoanelor juridice pentru inițierea lor ulterioară în privința cererilor de obținere a cetățeniei Federației Ruse. Totodată, se examinează posibilitatea ca certificate similare să emită Fondul de pensii și Fondul de asigurări sociale din Federația Rusă. Potrivit Serviciului Federal de Migrație, această abordare, de asemenea, permite a lua în calcul valoarea impozitelor plătite în timpul tuturor regimurilor de impozitare.

În conformitate cu hotărîrea de guvern deja aprobată, modul simplificat de obținere a cetățeniei pentru antreprenorii străini funcționează în cazul în care activitatea lor este prevăzută de Clasificatorul național al activităților economice, cu excepția următoarelor: comerțul cu ridicata și cu amănuntul, reparația autovehiculelor și motocicletelor, ospitalitate hotelieră și catering, operațiuni imobiliare, ocuparea forței de muncă și selecția de personal, activități în domeniul publicității, dreptului și contabilității.

În prezent, cetățenia simplificată poate fi solicitată de către întreprinzători individuali care au lucrat în Rusia timp de cel puțin 3 ani, al căror venit anual este de cel puțin 10 milioane de ruble.

În plus, în această perioadă veniturile lor anuale din vînzări de bunuri (lucrări, servicii) trebuie să fie de minimum 10 milioane de ruble. De asemenea, vor putea obține cetățenia investitorii a căror pondere în capitalul social al unei persoane juridice ruse este de cel puțin 10%. Totodată, capitalul social nu trebuie să fie mai mic de 100 de milioane de ruble.

Sursa: slavyane.md

Cuvinte cheie:

lege , Rusia , antreprenoriat , cetatenie , pasaport , migratie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1516
Populația:
1259 locuitori

Oneşti este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Onesti si Strimbeni. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Hîncești și la 68 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1259 de oameni. Satul Onești a fost menționat documentar în anul 1516.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.