23 octombrie 2020, 13:35 Caleidoscop views 16294
23 octombrie 2020, 13:35 Caleidoscop views 16294

Bucuria comunicării

Omul este o fiinţă socială, nu ne putem imagina viaţa noastră fără comunicare.

Întîlnirile cu prietenii, cunoaşterea oamenilor noi şi contactele de muncă - anume capacitatea de a comunica are un impact enorm asupra succesului nostru şi fericirii personale. Omul, care primeşte plăcere de la comunicare, întotdeauna se află într-o stare bună de confort emoţional. Iar acest lucru, la rîndul său, are un efect benefic asupra sănătăţii sale psihice şi fizice.

Astăzi există o mulţime de tehnici privind însuşirea abilităţilor de comunicare şi capacitatea de a găsi bucuria în comunicare. Toate aceste tehnici au cîteva principii fundamentale, acceptîndu-le pe care veţi vedea imediat, cît de uşoară şi plăcută a devenit comunicarea:

•  Interesaţi-vă cu adevărat de alţi oameni. Arătaţi interesul pentru afacerile lor, puneţi întrebări, participaţi la discuţii privind problemele lor - şi veţi observa, cum oamenii se trag la dvs.
•  Încercaţi să înţelegeţi alte persoane, manifestaţi stimă şi toleranţă. Exprimîndu-vă respectul faţă de ceilalţi, dvs. creşteţi autoaprecierea lor. Fiţi decenţi faţă de ceilalţi.
•  Acceptaţi demnitatea altora şi fiţi generoşi în laude. Mai întîi de toate, atrageţi atenţia la calităţile bune, păstraţi critica pentru cazul extrem.
•  Fiţi întotdeauna blînzi şi binevoitori. Oamenilor li este mult mai plăcut să se afle în societatea unui om pozitiv, decît ursuz şi nemulţumit.
•  Adresaţi-vă mai des la conlocuitor pe nume. Pentru fiecare om numele lui propriu este cea mai plăcută muzică.
•  Faceţi cunoştinţă cu oamenii noi. O varietate de contacte vă va permite să creaţi un cerc interesant de cunoscuţi.
•  Iubiţi-vă! Poate cel mai important lucru pentru o comunicare plăcută şi eficientă este capacitatea de a se iubi şi de a se aprecia. Nu aşteptaţi pînă cînd se va găsi cineva, care vă va iubi în loc de însuşi dvs. Abilitatea de a se respecta şi de a se iubi – este o preocupare a dvs., nimeni nu o va rezolva pentru dvs. Oamenii întotdeuna percep persoana aşa, cum ea se vede singură.
 

Cuvinte cheie:

societate , om , comunicare , psihologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
230 locuitori

Humuleşti este un sat din cadrul comunei Bubuieci, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 28 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 230 de oameni. Satul Humuleşti a fost înființat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.