26 septembrie 2014, 11:16 Caleidoscop views 10339
Andromeda va înghiți Calea Lactee
Foto: MarcelClemens | Shutterstock
26 septembrie 2014, 11:16 Caleidoscop views 10339

Andromeda va înghiți Calea Lactee

Calea Lactee, galaxia in care se afla Terra, va fi "canibalizata" de galaxia Andromeda, cu care va intra in coliziune peste aproximativ 4-5 miliarde de ani, informeaza huffingtonpost.com.

O noua simulare pe computer, realizata de International Centre for Radio Astronomy Research din Australia, prezinta felul in care va arata aceasta coliziune cosmica.

Aceasta simulare face parte dintr-un nou studiu stiintific, realizat pentru a demonstra felul in care galaxiile masive, precum Andromeda, au tendinta de a creste "hranindu-se" cu galaxii mai mici.

"Toate galaxiile se nasc mici, dar ele cresc colectionand gaze cosmice pe care le transforma foarte eficient in stele", a declarat coordonatorul studiului, Aaron Robotham, profesor la Universitatea Western Australia. "Apoi, din cand in cand, ele sunt canibalizate complet de galaxii mult mai mari", a mai spus acesta.

Studiul a fost publicat online in buletinul lunar editat de Royal Astronomical Society.

Sursa: stirileprotv.ro

Cuvinte cheie:

cosmos , Calea Lactee

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
2308 locuitori

Zastînca este un sat şi comună din raionul Soroca. Zastînca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, aflat la distanța de 1 km de orașul Soroca și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2308 oameni. Satul Zastînca a fost menționat documentar în anul 1616.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.