Mergi spre compartimentul: Muzica
08 august 2013, 13:19 Muzica views 14040
08 august 2013, 13:19 Muzica views 14040

Un violonist moldovean a cucerit publicul britanic

Foto: sub25.ro

Un moldovean de doar 20 de ani cucereşte britanicii prin muzica pe care o interpretează. Este vorba despre violonistul Grig Cuciuc, singurul student moldovean de la Colegiul Regal de Muzică din Londra. Într-un interviu pentru publicaţia Adevărul, el spune că îşi dorea să fie violonist încă din copilărie, relatează publika.md.

A învăţat muzica în ţară, iar apoi a continuat studiile în Marea Britanie. La Londra, Grig Cuciuc a debutat cu un concert de vioară a lui Mendelssohn şi a cîntat solo la o vioară din 1782, a maestrului italian Giovanni Guadagnini. De asemenea, el a cîntat pe scena Cadogan Hall, alături de Orchestra de Cameră a Filarmonicii Regale.

Tînărul este membru al Chişinău Youth Orchestra, care îşi doreşte să schimbe percepţia despre muzica clasică printre moldoveni.

Cuvinte cheie:

muzica , Marea Britanie , interpret

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1665
Populația:
984 locuitori

Ghiduleni este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ghiduleni, Roșcanii de Jos și Roșcanii de Sus. Satul Ghiduleni este situat la o distanță de 39 km de orașul Rezina și la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 984 de oameni. Satul Ghiduleni a fost atestat documentar la 30 iunie 1665.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.