Mergi spre compartimentul: Muzica
20 ianuarie 2013, 10:50 Muzica views 10810
20 ianuarie 2013, 10:50 Muzica views 10810

Moldoveanca Valentina Naforniţă va cînta la Balul Operei de la Viena

O soprană din Moldova, care şi-a cîştigat celebritatea dincolo de hotarele ţării, va cînta la unul dintre cele mai prestigioase evenimente din lume, Balul Operei de la Viena. Este vorba despre Valentina Naforniţă, care a obţinut, în 2011, Marele Premiu al Concursului Internaţional "BBC Cardiff Singer of the World", relatează publika.md.

După ce s-a alăturat programului de tineri artişti şi a devenit, oficial, membră a Operei de Stat din Viena, cariera Valentinei Naforniţă a evoluat rapid. Ea s-a bucurat de mare succes cînd a debutat pe scena Teatrului La Scala din Milano, Italia. Soprana din Moldova a interpretat rolul Gildei din opera "Rigoletto", de Giuseppe Verdi.

Dirijorul celei de-a 57 ediţie a Balului Operei din Viena va fi directorul muzical general al Operei de Stat, Franz Welser-Möst.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1794
Populația:
1300 locuitori

Cobasna este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cobasna și Suhaia Rîbnița. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Rîbnița și la 124 km de Chișinău. Populaţia satului Cobasna alcătuia 1300 de cetăţeni în anul 2011. Satul Cobasna a fost menționat documentar în anul 1794.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.