Mergi spre compartimentul: Muzica
06 martie 2021, 12:15 Muzica views 3828
Mai multe concerte online vor avea loc în cadrul Festivalului Internațional de Muzică ”Mărțișor”
06 martie 2021, 12:15 Muzica views 3828

Mai multe concerte online vor avea loc în cadrul Festivalului Internațional de Muzică ”Mărțișor”

Mai multe spectacole online vor fi prezentate în cadrul celei de 55-a ediții a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor", care se desfășoară în perioada 1-10 martie, informează MOLDPRES.

Astfel, luni, 8 martie, la ora 18.00,la Palatul Republicii sub egida Filarmonicii Naționale „S. Lunchevici" va avea loc un concert cu genericul "Sympho Love". Soliști: Eugen Doga, Natalia Tanasiiciuc, Cristina Scarlat , Vali Boghean, Pasha Parfeni, Tatiana Cerga, Formația "Akord", Vitalie și Cătălin Advahov și Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale, director artistic și prim-dirijor Mihail Agafița.

În aceeași zi, la ora 18.00, publicul online va putea urmări un spectacol - divertisment dedicat Zilei Internaționale a Femeii, transmis de la Palatul Național "Nicolae Sulac", cu participarea formațiilor „Noroc", „Millenium", „Brio Sonores", „Akord", „Catharsis", Nelly Ciobanu, Anișoara Puică, Vitalie Dani, Natalia Gordienco, Corina Țepeș &Costi Burlacu, Ana Cernicova & Amelia Uzun, Șhow baletul „Just Friends și Angry Band".

Miercuri, 10 martie, la Palatul Național Nicolae Sulac va avea loc spectacolul de închidere a festivalului „La ceas aniversar", susținut de Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare „Joc". Tot miercuri, la ora 18.00, Sala cu Orgă va transmite on-line concertul cu genericul "O seară de muzică barocă" cu Andrei Jilihovschi, bariton (Moldova) și Orchestra Națională de Cameră, prim-dirijor Cristian Florea (România-Germania).

Spectacolele muzicale vor fi difuzate de către postul public de televiziune Moldova 1 și canalul TV Moldova 2 și vor fi transmise online și pe paginile de Facebook ale instituțiilor concertistice.

Festivalul Internațional de Muzică „Mărţişor-2021" este organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în colaborare cu Î.S. Organizaţia Concertistică și de Impresariat „Moldova-Concert", Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici", Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu" și Sala cu Orgă.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Festival , Martisor , concert

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
6200 locuitori

Hlinaia este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Hlinaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Slobozia și la 111 km de Chișinău. Populaţia satului Hlinaia alcătuia 6200 de oameni în anul 2007. Satul Hlinaia a fost atestat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.