Spre compartiment: Muzica
27 iulie 2011, 14:35 Diaspora moldovenească views 8185
27 iulie 2011, 14:35 Diaspora moldovenească views 8185

Perfectarea actelor de identitate prin intermediul procurilor nu mai este posibilă

Buletinele de identitate şi paşapoartele cetăţenilor moldoveni nu vor mai putea fi perfectate prin intermediul procurilor, iar prezenţa persoanelor la perfectarea actului de identitate va fi obligatorie. Potrivit Legii nr.113 pentru modificarea şi completarea unor acte legislative, adoptată de Parlamentul Republicii Moldova şi care a intrat în vigoare în luna iulie, „actele de identitate se eliberează la cererea solicitantului, depusă personal la organele competente în modul stabilit”. Astfel, cetăţenii moldoveni aflaţi în străinătate pot perfecta paşapoartele sau buletinele de identitate, depunînd un dosar la misiunile diplomatice ale Republicii Moldova.

În acest context, misiunile diplomatice ale R. Moldova în străinătate nu vor mai elibera procuri pentru perfectarea actelor de identitate, informează Departamentul Afaceri Consulare al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (1)
  • #1 Moldovanochka Răspunde Citează selecţia
    Это конечно хорошо - безопасность, контроль все дела... Но как же с теми, кто не может ходить итд итп?  Прям как у Кашпировского "Встань и иди!!!"  ?!
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
36 locuitori

Stîrceni este un sat din cadrul comunei Vărvăreuca, raionul Floreşti. Satul este situat la o distanță de 6 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 36 de oameni. Prima atestare documentară a satului Stîrceni din ținutul Soroca datează din anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.