Mergi spre compartimentul: Muzica
26 octombrie 2016, 10:45 Muzica views 14949
Top 10 artiști moldoveni care au cucerit lumea (Video)
26 octombrie 2016, 10:45 Muzica views 14949

Top 10 artiști moldoveni care au cucerit lumea (Video)

Țara noastră este un spațiu care produce foarte multe talente, asta ne-o demonstrează succesele artiștilor noștri care și-au făcut carieră peste hotare. Vocea moldovenilor noștri este apreciată de toată lumea, dar mai ales în țarile vecine: Rusia, Ucraina, România etc.

În pofida faptului că Moldova este o ţară mică, faima moldovenilor a ajuns în toate colţurile lumii.

Cu singuranță întreaga lume știe refrenul melodiei „Dragostea din tei", aceasta a fost îndrăgită repede de întreaga planetă. O-Zone a fost o formație de muzică pop compusă din Dan Bălan, Radu Sîrbu și Arsenie Todiraș.

La un an de la lansarea melodiei Dragostea din tei, cei trei de la O-Zone au lansat acest superhit în toată Europa, ajungînd pe prima poziție în 27 de țări ale lumii. O-Zone au fost 13 săptămîni pe locul 1 în Eurocharts și s-au vîndut peste 8 milioane de discuri.

De-a lungul timpului Zdob și Zdub a cîntat în deschiderea unor concerte cu formații și artiști de renume mondial, precum sînt Red Hot Chili Peppers, Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Biohazard, Rollins Band, Rage Against The Machine, Soulfly, The Garbage, Fun Lovin' Criminals, Linkin Park și altele.

Zdob și Zdub este o formație de rock alternativ, înființată în 1994 de un grup de amici din orașul Strășeni, Zdob și Zdub combină mai multe stiluri muzicale.

Zdob și Zdub a reprezentat Republica Moldova la concursul muzical Eurovision 2005, unde s-a clasat pe locul 6, cel mai bun rezultat avut de țara noastră la acest concurs.

Probabil toți și-o amintesc pe Cleopatra Stratan, fiica cîntărețului Pavel Stratan, care a fost si va rămîne în istoria Moldovei, ca cea mai tînără artistă care la frageda ei vîrstă de numai 3 ani a șocat milioane de oameni din întreaga lume cu vocea, modestia, intelegența, memoria, și darul actoricesc.

Piesa cu care s-a făcut remarcată este „Ghiță", la scurt timp acesta a înregistrat pe internet peste 50 000 000 de vizualizări. Cu acest succes intră pe primul loc în toate topurile moldovenești și românești, iar în top 100 România, se menține 20 de săptămîni, dintre care 6 săptămîni ocupă locul 1. Primele 2 săptămîni de după lansare, albumul Cleopatrei este răsplătit de către casa de discuri cu Dublu disc de Platină, iar cu trei luni mai tîrziu, pentru prima data în istoria României, Cleopatra este premiată cu Triplul disc de Diamant.

În schimb, muzica pe care o face, Pavel Stratan, tatăl Cleopatrei, nu poate fi catalogată. Este un amestec de stiluri. Nu se știe exact cît la sută este inspirație și cît la sută muzică originală. De fapt, aceasta pare a fi noutatea pe care o aduce pe piață. Se remarcă crîmpeie din folk, dar și din motivele tradiționale.

În 2002, lansează primul album Amintiri din copilărie, album lansat după aceea și pe piața muzicală și vîndut „ca pîinea caldă".

Anna Lesko, pe numele real Anna Stepvania Lyzhcko, este o cîntăreață, pictoriță, textieră de origine etnică ucraineană din Republica Moldova, stabilită în România.

În anul 2000, artista a decis să se concentreze asupra unei cariere muzicale, cîntînd timp de aproximativ un an în compania formației muzicale Direcția 5. În 2002 a apărut și primul material discografic de studio al artistei, Flăcări, ce conține și primul șlagăr al solistei — „Ard în flăcări" , care a rămas pînă astăzi unul dintre cele mai cunoscute cîntece ale sale.

În paralel cu activitatea în muzică, Lesko a făcut o pasiune pentru pictură, fiind consiliată în această artă de personalități notabile. O serie de creații ale sale au fost expuse în Muzeul Național de Artă al Romîniei.

Dan Balan este un interpret, compozitor, producător, instrumentist, textier din Republica Moldova. Este primul și unicul artist din țara noastră nominalizat pentru premiul Grammy, în calitate de co-autor al hitului „Live Your Life", interpretat de cîntăreața americană Rihanna și rapper-ul T.I.

A cîștigat numeroase premii internaționale din industria muzicală, printre care Echo Awards și MTV Video Music Awards. Este fondatorul faimosului trio O-Zone și, de asemenea, este autorul și producătorul hitului mondial Dragostea din Tei, situat în topul chart-urilor din mai bine de 30 de țări, vîndut în mai mult de 12 milioane de copii pe tot mapamondul. Autor și interpret a hiturilor internaționale „Chica Bomb", „Justify Sex", „Freedom".

Sergiu Istrate cunoscut după numele de scenă Sasha Lopez, este un muzician, compozitor, DJ și producător muzical moldovean, care în prezent locuiește și activează în București, România.

De muzică s-a apucat din copilărie, iar la vîrsta de 17 ani a devenit DJ profesionist în clubul „Star Track" din Chișinău. Au urmat cluburile CITY", „PEOPLE" și „Studio", cluburi de top din acele vremuri din Chișinău. A terminat Liceul de Muzică și apoi a absolvit Facultatea de Management de la ASEM.

În 2009, Sergiu Istrate decide să se mute la București, unde s-a lansat cu proiectul SASHA LOPEZ. În 2010 Sasha Lopez și-a fondat propriul studio de producție, a urmat piesa intitulată „MADAM", iar apoi a lansat cel de-al doilea single al său „All My People", în colaborare cu Broono și Ale Blake, prin intermediul Cat Music. Aceasta a devenit cea mai difuzată piesă moldovenească de la sfîrșitul anului 2011. La scurt timp, a ajuns numărul 1 în peste 20 de țări din Europa, Canada, America Latină și Asia.

În prezent Sasha Lopez este considerat unul dintre cei mai buni DJ din România.

Un alt DJ originar din Moldova care este în topul celor maii buni DJ din lume este Andrew Rayel, pe numele real Andrei Rață. El este un producător și DJ trance născut la Călărași.

Andrei a început să frecventeze orele de muzică de la vîrsta de 13 ani, fiind ghidat de părinții săi. În perioada studiilor a înțeles că muzica pentru el reprezintă ceva mai mult decît un hobby.

O altă întorsătură a luat cariera sa în 2011, cînd de single-ul său „Aether" s-a interesat Armin van Buuren, de aici începînd colaborarea cu DJ No1 în lume. Practic atunci a început și cariera tînărului DJ moldovean.

Andrew Rayel a evoluat alături de astfel de nume mari, cum ar fi: Armin van Buuren, Dash Berlin, Above & Beyond, Ferry Corsten, Myon & Shane 54, Bobina, Stonface & Terminal, Super8 & Tab, Alexander Popov.

Nicoleta Nucă este o tînără interpretă moldoveană de muzică ușoară și pop. În 2009, alături de Boris Covali, a cîștigat Marele Premiu al Festivalului „Golden Wings".

După ce a cucerit România cu participarea ei la concursul muzical românesc „X-Factor", în februarie 2015 a lansat single-ul „Nu sînt" cu care a intrat în topurile muzicale din Republica Moldova și România.

Dupa ce a ajuns in finala show-ului de talente „Fabrica de staruri", Irina Rimes reuseste sa fie remarcata de către producatorii din România și astfel să semneze cu cei de la Quantum Music. Primul șlagăr, care îi aduce cîntăreței moldovenește cel mai mare succes este „Visele".

Au intrat pe sub pielea multora și au creat dependență. O dependență neobișnuită, dar atît de plăcută. Carla's Dreams nu mai au nevoie de nici o prezentare. Sînt unici prin ceea ce fac: melodii, versuri, mesaje.

Carla's Dreams, un proiect muzical apărut în 2012. Timp de patru ani, ei, care se ascunde după mască și ochelari au reușit să aibă single-uri de locul întîi în toate topurile muzicale, colaborări cu unii dintre cei mai cunoscuți interpreți din România și peste cîteva sute de milioane de vizualizări pe Youtube.

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

top , interpret , muzica , Moldova , videoclip

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
51 locuitori

Slobozia-Medveja este un sat din cadrul comunei Medveja, raionul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 51 de oameni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.