Mergi spre compartimentul: Muzica
10 mai 2016, 10:35 Muzica views 5702
Prima semifinală Eurovision Song Contest 2016 la Stockholm va avea loc azi
10 mai 2016, 10:35 Muzica views 5702

Prima semifinală Eurovision Song Contest 2016 la Stockholm va avea loc azi

Emoţii mari la Stockholm, Suedia, acolo unde în această seară va avea loc în prima semifinală a concursului european de muzică Eurovision Song Contest 2016. În această seară pe scenă va evolua şi reprezentanta Republicii Moldova, Lidia Isac.

În această seară vor concura reprezentanţii a 18 ţări. Este vorba despre Croaţia, Finlanda, Armenia, Grecia, Ungaria, Rusia, Olanda, San Marino, Azerbaidjan, Cipru, Malta, Bosnia şi Herţegovina, Estonia, Republica Cehă, Muntenegru, Islanda şi Austria.

Dacă va trece de această etapă, reprezentanta Republicii Moldova va participa în finala ediției a 61-a a Eurovision Song Contest 2016, desfășurată pe 14 mai 2016.

Prima semifinală a concursului Eurovision 2016 va putea fi urmărită astăzi, începând cu ora 22:00, la Moldova 1, Radio Moldova, Radio Moldova Muzical, Radio Moldova Tineret și on-line pe portalul TRM.MD.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia.

IPNA Compania „Teleradio-Moldova" (TRM) este pentru al 12-lea an consecutiv organizatorul național al concursului Eurovision Song Contest. În 2015, reprezentantul țării noastre, Eduard Romanyuta, cu piesa „I want your love" nu a reușit să se califice în marea finală.

Toate informațiile despre selecția națională Eurovision 2016 pot fi aflate AICI.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Eurovision , semifinala , Lidia Isac

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
561 locuitori

Rotari este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componența comunei fac parte localitățile Socolovca, Rotari și Bodeni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Camenca și la 150 km de Chișinău. Populaţia satului Rotari alcătuia 561 de oameni în anul 2004. Satul Rotari a fost menționat documentar în anul 1893.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.