|
Foto: publika.md |
În cinstea legendarei formaţii de muzică uşoară "Noroc", a fost editată o carte
În cinstea legendarei formaţii de muzică uşoară "Noroc", a fost editată o carte. Cele 270 de pagini ale cărţii "Rock-ul, Norocul & Noi" sunt alcătuite din confesiunile membrilor trupei din prima generaţie, dar şi imagini din acea perioadă. Cartea are ataşat şi un CD cu 16 piese care au făcut furori în anii 70 ai secolului trecut.
Autorul volumului de amintiri Mihai Ştefan Poiată susţine că este un mare fan al formaţiei "Noroc" şi a lucrat la scrierea lui mai mult de şase ani.
"Munca a durat, fiindcă dialogurile înregistrate pe bandă magnetică un anumit stil. M-am străduit să păstrez stilul fiecărui vorbitor. Fiecare din membrii grupului îşi povesteşte viaţa evidenţiind cele mai importante evenimente din biografia lor", a declarat autorul cărţii, Mihai Ştefan Poiată.
Printre primii cititori ai cărţii au fost chiar membrii formaţiei "Noroc", care sunt impresionaţi de munca autorului.
"A fost cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea pentrucă eram tineri, ne plăcea să cîntăm, aveam o popularitate extraordinară au fost nişte piese foarte frumoase şi iubite de toată lumea. Cartea s-a primt foarte interesantă, eu am citit-o cu mare drag ", a menţionat o fostul membru al formaţiei "Noroc" Valentin Goga.
"Eram tinerei, cu urechea pe muzica plus minus mai modernă, mai occidentală, mai de acolo. Cele mai frumoase momente au fost reacţia publicului în primul rînd. Cînd se stricau de pe scaunele în sălile de concert, se ridicau autobusele pe pietre ca să nu putem pleca", a spus fostul membru al formaţiei "Noroc" Ştefan Petrache.
Legendara trupă "Noroc" a apărut în lumina reflectoareleor în 1967, formată din artişti renumiţi, în frunte cu regretatul compozitor Mihai Dolgan. În anul 1970, muzica celor de la "Noroc" a fost interzisă de regim. Dar, peste patru ani, aceştia au revenit în faţa publicului cu numele "Contemporanul". Cartea despre trupa "Noroc" a fost tipărită în o mie de exemplare şi poate fi cumpărată în librării la preţul de 130 de lei. Lansarea oficială a cărţii va avea loc pe 21 martie.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1760
- Populația:
- 1353 locuitori
Bogdanovca Veche este un sat din cadrul oraşului Cimişlia, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cimișlia și la 79 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1353 de locuitori. Satul Bogdanovca Veche a fost menționat documentar în anul 1760.
Comentarii
(0)