04 septembrie 2024, 16:30 Personalități views 735
Constantin Haret își sărbătorește astăzi ziua de naștere
04 septembrie 2024, 16:30 Personalități views 735

Constantin Haret își sărbătorește astăzi ziua de naștere

Constantin Haret, Artist al Poporului Moldovei, actor, maestru al artelor, fost director al Teatrului Dramatic Rus de Stat Cehov, împlinește astăzi 55 de ani.

El s-a născut în 1969 într-o familie de actori (mama - Artista Poporului Polina Zavtoni, tatăl - Maestrul în Arte, Spiru Haret). A absolvit școala medie ”Ion Creangă” nr. 11 (actualmente Liceul Teoretic Ion Creangă) din Chișinău (1986) și Conservatorul de Stat ”G. Muzicescu”, specialitatea - actor de comedie muzicală (1991).

La 4 septembrie 1991 și-a început cariera de actor în teatrul muzical „Ginta Latină”. În 1995 a fost invitat ca actor la Teatrul Cehov. Pe parcursul carierei sale a interpretat zeci de roluri în teatru și cinema și a primit numeroase premii și distincții. În 2015, Constantin Haret a fost distins cu titlul onorific de Artist al Poporului din Moldova. A fost numit director al Teatrului Dramatic Rus Cehov în 2010 și l-a condus timp de mai bine de 10 ani.

În această perioadă, Teatrul Dramatic Rus A.P. Cehov s-a dezvoltat rapid, a fost renovat și modernizat. După cum menționează înșiși artiștii, Constantin Haret a instalat o nouă scenă, a reparat fațada și multe alte lucruri bune pentru Teatrul Dramatic Rus A.P. Cehov.

Sub conducerea lui Constantin Haret, Teatrul Cehov și-a consolidat poziția nu numai în țara noastră, ci și în străinătate. A ajuns la nivel internațional, a participat la diferite festivaluri, a cîștigat multe premii.

Teatrul Cehov a devenit cel mai vizitat dintre toate instituțiile teatral-concertistice din țara noastră, iar cetățenii multor alte țări au aflat despre Moldova după turneele de succes al „cehoviștilor” moldoveni.

Astfel, imaginea Republicii Moldova în străinătate a fost îmbunătățită în toate modurile posibile. Teatrul rus din Moldova și viața teatrală a țării noastre sunt acum bine cunoscute în multe țări, iar spectacolele teatrului în turnee s-au desfășurat întotdeauna cu sălile pline.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1642
Populația:
138 locuitori

Boroseni este un sat în componenţa comunei Elizavetovca, raionul Donduşeni. Suprafaţa satului este de 5 km pătraţi. Satul Boroseni este situat la o distanţă de 15 km de oraşul Donduşeni şi la 224 km de Chișinău.  Populaţia satului constituie 138 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Boroseni datează din 7 aprilie 1642.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.