|
Cristian Spătaru va fi director artistic și dirijor permanent la TNOB „Maria Bieșu”
Dirijorul și compozitorul Cristian Spătaru va fi director artistic, dar și dirijor permanent la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău.
Anunțul a fost făcut de artist, astăzi, 5 august, pe rețelele sale de socializare, menționînd că este mîndru să colaboreze cu această instituție prestigioasă, transmite Radio Chișinău.
„Sînt foarte onorat să anunț despre noile mele responsabilități și obiectivele viitoare.
Director Artistic și Dirijor Permanent la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.
Ca parte a activității mele de dirijor, sînt mîndru să colaborez cu noii mei colegi de la această prestigioasă instituție din orașul meu natal pentru a duce opera și baletul național și mai departe.
Rămîneți conectați la noile noastre sezoane și proiecte interesante. Abia aștept să vă văd de cealaltă parte a scenei”, a scris Cristian Spătaru pe pagina sa oficială de Facebook.
Cristian Spătaru a absolvit mai întîi Compoziția cu Michael Jarrell, apoi Dirijat orchestral cu Mark Stringer și Dirijat coral cu Alois Glassner la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Viena. În iunie 2021 și-a susținut examenul de dirijor de orchestră cu distincție, dirijînd o piesă de George Enescu în Sala de Aur a Musikverein-ului din Viena.
Printre realizările sale se numără Premiul II la Premio Guido Cantelli 2022. A participat și la Cursuri de măiestrie cu dirijori precum Andres Orozco-Estrada – 2021, Marin Alsop – 2021, Cristian Măcelaru – 2020 and 2021, Sian Edwards – 2017, Christian Ehwald und Sigmund Thorp – 2021, Nicolás Pasquet – 2021. Ca moment culminant al anului 2021, a fost selectat pentru Academia Italiană de Operă Riccardo Muti din Milano, unde a avut ocazia să preia de la Maestru două concerte cu opera Nabucco la Rimini și Ravenna.
Cristian Spătaru s-a născut în anul 1993 la Chișinău, în Republica Moldova. A început să studieze muzica la vîrsta de 8 ani, cînd a luat primele lecții de pian și teorie muzicală și cînta în cor. Cristian a cîștigat de trei ori la rînd premiul I în cadrul Concursului Național de Compoziție din Moldova.
Sursa:
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Au fost făcut publice detaliile operațiunii de evacuare a cetățenilor moldoveni din Liban
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
- A fost creată cea mai detaliată hartă în infraroșu a Căii Lactee
- Planeta a început să trăiască într-o altă dimensiune
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1906
- Populația:
- 136 locuitori
Decebal este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Soroca și la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 136 de oameni. Satul Decebal a fost menționat documentar în anul 1906.
Comentarii
(0)