17 iunie 2024, 11:00 Personalități views 885
Dodon despre scandalul „JOC”: Formațiunea este mîndria Republicii Moldova
17 iunie 2024, 11:00 Personalități views 885

Dodon despre scandalul „JOC”: Formațiunea este mîndria Republicii Moldova

Fostul șef de stat, Igor Dodon, condamnă atacul instituțiilor de stat în adresa ansamblului de dansuri populare „JOC”.

„Formațiunea este mîndria Republicii Moldova, este legendară, încă din timpul sovietic”, susține ex-președintele. Totodată, liderul socialist a comentat declarațiile scandaloase ale lui Oazu Nantoi, menționînd că „deputatul este diagnoza Partidului Acțiune și Solidaritate, transmite unimedia.

„Formațiune „Joc” este mîndria Republicii Moldova, este legendară, încă din timpul sovietic. Am avut ocazia să-i susțin mult și îi voi susține în continuare. Condamn categoric atacul care are loc acum din partea instituțiilor de stat, dar vreau să încurajez artiștii de acolo. Vreau să le exprim susținerea. sîntem gata să-i ajutăm cu tot ce putem.

Această guvernare este temporară, lucrurile se vor schimba începînd cu acest an și vom reveni la ceea ce prețuiesc cu adevărat moldovenii, cultura noastră, interesul nostru național”, a declarat Igor Dodon.

Noi.md amintește, Ministerul Culturii efectuează o anchetă de serviciu, după ce dansatori ai ansamblului național „Joc” au dansat la forumul de la Sankt-Petersburg, unde au participat masiv reprezentanții blocului Victorie, controlat de fugarul Ilan Șor.

În perioada investigațiilor, contractul cu directoarea interimară Aliona Strâmbeanu a fost suspendat, activitatea funcționarei fiind supusă controlului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , ansamblul Joc

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
4 locuitori

Bondareuca este un sat din cadrul comunei Zgărdeşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 24 km de oraşul Teleneşti şi la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4 oameni. Satul Bondareuca a fost înființat în anul 1906.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.