|
Sandu Grecu: "Teatrul Național "Satiricus" este un brand. Mai mult, înainte de a fi o instituție teatrală, el înseamnă o familie unită"
În data de 27 martie, va fi marcată Ziua Mondială a Teatrului. Pentru unii slujitori ai Melpomenei, poate, va fi o zi mai deosebită. Pentru alții însă, cum este și cazul actorilor de la Teatrul Național "Satiricus Ion Luca Caragiale" din capitală, această zi nu se va diferenția de altele, menționează Sandu Grecu, directorul general al instituției. Și asta pentru că vor munci la fel, în același ritm nebun și cu aceeași dăruire.
Despre ce înseamnă să faci teatru astăzi în Republica Moldova, despre cum este să gestionezi o instituție teatrală cu 35 de actori astfel încît aceasta să devină și o mare familie unită am discutat cu Sandu Grecu, Artist al Poporului. Directorul General al Teatrului Național «Satiricus Ion Luca Caragiale» a mai împărtășit în interviul pentru Noi.md de ce, în condițiile în care a avut și are o mulțime de propuneri de lucru ofertante de peste hotare, preferă să creeze, să producă spectacole, să pună umărul la ceea ce înseamnă artă aici, acasă.
- Va fi data de 27 martie, Ziua Internațională a Teatrului, una deosebită pentru Dumneavoastră?
- Noi nu muncim pentru anumite date, noi muncim zi de zi ca într-o fabrică de produs spectacole. Lumea vine la zece și pleacă la zece din teatru. Spectatorul vede doar produsul gata, iar în spatele acestui produs există o echipă întreagă. În afară de actori, pictori, scenografi, regizori, sunet, sînt și atelierele, tîmplăria, sudorii, o echipă întreagă, care muncește mult zi de zi. Teatrul trebuie să producă într-o stagiune în jur de 4-8 premiere. Noi avem 45 de spectacole în repertoriu, diferite ca formă, ca gen, ca stil. Actorii lucrează cîte 12 ore în zi. Cînd îl întrebi pe un actor ce fel de viață are, el spune că, practic, toată viața lui este la teatru. Dar ca să fii un bun actor, ai nevoie de antrenament, or, acesta înseamnă repetiția zi de zi.
Continuarea articolului citiți pe noi.md.
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1703
- Populația:
- 1060 locuitori
Paşcani este un sat din cadrul comunei Manta, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Cahul și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1060 de oameni. Satul Pașcani a fost menționat documentar în anul 1703.
Comentarii
(0)