13 februarie 2024, 16:00 Personalități views 1602
A trăit visul american, dar după 14 ani în SUA s-a întors în Republica Moldova
13 februarie 2024, 16:00 Personalități views 1602

A trăit visul american, dar după 14 ani în SUA s-a întors în Republica Moldova

Max Cucu a trăit visul american timp de 14 ani, dar a decis să se întoarcă la rădăcinile sale, în Moldova.

Ce l-a determinat să părăsească strălucirea și confortul vieții americane, care au fost cele mai mari provocări întîmpinate în călătoria sa de întoarcere în Moldova, dar și ce învățăminte a adus această experiență în viața sa, Maxim Cucu a povestit pentru Jurnal TV.

Maxim Cucu și-a șlefuit talentele în tehnologia americană timp de 14 ani. A început totul de la zero într-o țară nouă, a cunoscut succesul și a explorat orizonturi inovatoare. Cu toate acestea, ceva l-a determinat să părăsească viața cu care era obișnuit în SUA și să aleagă revenirea acasă, în Moldova.

Viața lui Maxim Cucu era cu adevărat visul american devenit realitate: călătorii prin toată lumea, un job bine plătit în domeniul IT și perspective promițătoare pe meleaguri străine. Cu o carieră de succes și oportunități nelimitate peste ocean, tînărul moldovean a trăit ceea ce mulți doar visează.

În timp ce era student la una din universităţile din ţară, Maxim a luat decizia curajoasă de a pleca peste ocean. La începutul aventurii sale peste ocean, tînărul și-a consolidat temelia academică devenind din nou student. Cînd a decis să părăsească Moldova, Maxim avea o dorinţă clar definită: să se stabilească și să-şi construiască viața în Statele Unite ale Americii.

Studiile în SUA au reprezentat nu doar o tranziție geografică, ci și o schimbare semnificativă în perspectiva și abordarea sa față de învățămînt. Tînărul păstrează cu drag amintirea acelui moment unic, plin de emoție și satisfacție intensă, cînd a primit diploma de absolvire în domeniul IT. Prin intermediul diplomei, simbol al muncii sale asidue, a primit nu doar recunoaștere academică, ci și validarea drumului său în lumea impresionantă a tehnologiei.

A avut privilegiul de a fi ghidat de profesori cu experiență remarcabilă în domeniul IT. Mentorii i-au predat cu pasiune și au împărtăşit din expertiza lor, avînd experiență de consiliere a companiilor de top din Statele Unite ale Americii.

Nu a așteptat absolvirea facultății pentru a începe să-și transforme pasiunea pentru tehnologie în acțiune. De pe băncile facultății, Maxim și-a asumat responsabilități profesionale și a început să muncească. La un moment dat în parcursul său, a realizat că este pregătit să își pună abilitățile la încercare în cadrul unei companii mai mari.

După ani de muncă cu dedicaţie şi pasiune în domeniul IT, Maxim a ajuns la burnout, o stare de epuizare fizică și mentală, cauzată de suprasolicitare prelungită. Burnoutul indică adesea că energia și entuziasmul care au alimentat inițial cariera au fost epuizate, fiind înlocuite cu oboseala și lipsa de motivație.

Atunci Maxim a ales să părăsească temporar peisajul profesional solicitant și să-și refacă echilibrul într-un mediu complet diferit. Astfel, a plecat în Thailanda pentru cîteva luni, unde a devenit voluntar. Pe lîngă călătoria în Thailanda și implicarea în activități de voluntariat, Maxim a făcut și alte schimbări semnificative în viața sa.

Au trecut doi ani de cînd Maxim a ales să revină și să se stabilească în Moldova. După ce a petrecut o perioadă semnificativă în străinătate, s-a confruntat cu provocarea integrării în Moldova. A reușit să-și păstreze locul de muncă și să continue să activeze în cadrul companiei, alegînd să lucreze de la distanță.

Maxim s-a implicat activ în diverse proiecte la revenirea sa în Moldova. Țara natală i-a oferit un sentiment autentic de apartenență, ceva ce nu a putut găsi într-un mod atît de pronunțat în America. Acasă, Maxim a descoperit nu doar tradiții și peisaje familiare, ci și un răspuns la întrebările sale interioare.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

SUA , diaspora , personalitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1350 locuitori

Mihălaşa este un sat din cadrul oraşului Teleneşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 1 km de oraşul Teleneşti şi la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1350 de locuitori. Satul Mihălașa a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.