12 februarie 2024, 15:30 Personalități views 645
Actorul Victor Burhart ar fi implinit 94 de ani
12 februarie 2024, 15:30 Personalități views 645

Actorul Victor Burhart ar fi implinit 94 de ani

Astazi actorul Victor Burhart ar fi implinit 94 de ani.

Artist al Poporului din RSSM (1980), Victor Burhart, s-a născut pe 12 februarie 1930 în oraşul Cerneahovo, regiunea Jitomir, Ucraina. În anii 1965-1981 – actor la Teatrul Dramatic rus „A. Cehov” de la Chișinău. A început sa se filmeze în anul 1972.

A murit la 4 septembrie 1981 în oraşul Chișinău

Filmografia:
„Un caz din practica anchetei”, 1968 - Galahov (Galah) - răufăcător
„Diplomatul roşu”, 1972, „Lenfilim” - Crasin, rol central
„Nume salvat”, 1972 – preşedintele Morozan,
„Graurul şi Lira” , 1974 -  von Holbach
„Blocada”, 1974, 1977 - Guderian,
Nicuşor din tribul TV”, 1975 - pedagogul Eşanu,  rol principal,
„Port”,1975 - Folkinets
„Cîntă o pasăre în noapte», 1976 - Buga,
„Primele bucurii”, 1977 - Polotenţev
„O întîlnire tîrzie”, 1978 - rol episodic
„Hipodromul”, 1979 - Lomakin Trofim
„Vara neobişnuită”, 1979 - Polotenţev
Codul „ Fulgerul de sud”, 1980 - Pancov
20 decembrie”, 1981 - Camenev

Cuvinte cheie:

actor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1756
Populația:
2627 locuitori

Micăuţi este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Gornoe și Micăuţi. Localitatea se află la distanța de 52 km de orașul Strășeni și la 25 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2627 oameni. Satul Micauți a fost menționat documentar în anul 1756.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.