24 ianuarie 2024, 23:00 Personalități views 1073
S-a stins din viață scenaristul și publicistul, Mihai Scoarță
24 ianuarie 2024, 23:00 Personalități views 1073

S-a stins din viață scenaristul și publicistul, Mihai Scoarță

Scenaristul și publicistul, Mihai Scoarță, s-a stins din viață noaptea trecută la vîrsta de 75 de ani. Vestea tristă a fost anunțată în rețelele sociale de către deputata BCS, Adela Răileanu.

„A plecat la ceruri un om cu adevărat excepțional, un om sincer, corect și cu o inimă mare. Mihai Scoarță și-a dedicat întreaga viață televiziunii naționale, formînd generații de jurnaliști și lăsîndu-și amprenta în istoria televiziunii noastre.

El va rămîne un nume sonor și puternic în spațiul mediatic al țării noastre {...}”, a scris deputata, notează Noi.md.

Mihai Scoarţă s-a născut în data de 5 octombrie 1949. A absolvit Universitatea de Stat din Chişinău în anul 1972. A activat în calitate de şef al Secţiei agricole la Radioul Naţional al Republicii Moldova.

În cadrul Studioului Cinematografic „Moldova-film", a colaborat cu redacţia revistei satirice „Usturici", apoi a activat în cadrul companiei „Teleradio-Moldova", ocupînd mai multe funcţii responsabile. A fost membru al Uniunii Jurnaliştilor din Republica Moldova.

Mai multe informații despre personalitățile din domeniile artei și culturii din Republica Moldova puteți afla, accesînd site-ul moldovenii.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

scenarist , Mihail Scoarță

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
367 locuitori

Troiţa este un sat din cadrul comunei Vozneseni, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Leova și la 73 de km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 367 de oameni. Satul Troița a fost menționat documentar în anul 1905.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.