22 ianuarie 2024, 09:30 Personalități views 1162
China, gazdă primitoare pentru artiștii moldoveni
22 ianuarie 2024, 09:30 Personalități views 1162

China, gazdă primitoare pentru artiștii moldoveni

Orchestra Națională a Companiei "Teleradio Moldova" dirijată de Gheorghe Mustea, Artist al Poporului, cavaler al Ordinului Republicii, a efectuat un turneu extraordinar în China.

"Programul concertelor prezentate în unele dintre cele mai mari orașe, cum ar fi Beijing, Shanghai, Guangzhou, Chengdu și altele a fost foarte apreciat de publicul chinez", a declarat maestrul Gheorghe Mustea în interviul oferit jurnalistului Anatol Caciuc, transmite romanian.cri.cn

Totodată, el vorbește și despre schimbările majore care s-au produs în ultimii ani în China, despre dezvoltarea țării care impresionează întreaga lume. Acesta fiind al doilea turneu în China, la distanță de opt ani, artistul a realizat că publicul chinez i-a devenit atît de drag și îi va duce mereu dorul.

China este în preajma Sărbătorii Primăverii, așa că maestrul Gheorghe Mustea a transmis și un mesaj poporului chinez, dorindu-i prosperitate în continuare.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Gheorghe Mustea , China , Artiști

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1470
Populația:
3335 locuitori

Cotiujenii Mari este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cotiujenii Mari, Cuşelăuca, loc.st.cf. Cobîlnea. Localitatea este situată la distanța de 30 km de orașul Șoldănești și la 143 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3335 de oameni. Satul Cotiujenii Mari a fost menționat documentar în anul 1470.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.