12 decembrie 2023, 12:00 Personalități views 1480
Regizorul teatrului ”Luceafărul”: ”Plecarea de la TEI e o pagină pe care aș vrea să o șterg din viața mea”
12 decembrie 2023, 12:00 Personalități views 1480

Regizorul teatrului ”Luceafărul”: ”Plecarea de la TEI e o pagină pe care aș vrea să o șterg din viața mea”

Regizorul și directorul artistic al Teatrului „Luceafărul”, Slava Sambriș, a povestit cît de grea a fost despărțirea de Teatrul Național „Eugene Ionesco”, acolo unde a muncit aproape 16 ani.

În cadrul emisiunii „Iubește viața” de la Tv8, acesta a recunoscut că de la acest teatru s-a plecat urît și că a avut conflicte.

„Peste un an am intrat la Ionesco ca actor. Am lucrat vreo 15-16 ani. Între timp a mai aplicat să fiu lector la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, mai făceam și spectacole de licență acolo. A fost o experiență minunată, pentru că acolo am început să mă antrenez pe regie”, a povestit Sambriș.

Acesta a mărturisit că plecarea a fost generată de un conflict, însă a încearcă să învețe și să se fixeze pe ceea ce are de făcut, ca să poată merge în continuare înainte.

Totodată, acesta a menționat că acum, de cînd este director artisti la Teatrul „Luceafărul” încearcă să mențină o relație bună cu fiecare actor.

„Îi înțeleg, pentru am fost și eu în locul lor, e important ca actorul să se simtă confortabil, să vrea să vină la teatru, ca momentul reprezentației să devină o bucurie”, a povestit Slava Sambriș.

Cu toate acestea, însă crede cu desăvârșire că este importantă părerea actorului atunci când se montează un spectacol, tocmai pentru că a trecut prin trauma de a urî spectacole, deoarece nu a fost distribuit în rolul potrivit.

Cât despre salariile mizere din teatru, regizorul spune că este jenant, trist și umilitor.

„Atunci suntem puși în situația că trebuie să scobim acei câțiva lei, ca să adăugăm un adaos actorilor. Depindem mult de public, de vânzările de bilete, pentru că așa le mai putem adăuga actorilor”, a spus regizorul.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

regizor , teatru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1758
Populația:
7538 locuitori

Pelinia este un sat şi comună din raionul Drochia. Pelinia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 17 km de orașul Drochia și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 7538 de oameni. Satul Pelinia a fost menționat documentar în anul 1758.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.