|
Un tînăr cu Sindromul Down cîntă la nai și lucrează la Președinție
Mihai Buciucci în vîrstă de 31 de ani este un tînăr cu Sindromul Down din Chișinău. Acesta cîntă la nai și basfligorn de aproape 10 ani și participă la concursuri și festivaluri naționale și internaționale. De doi ani, are și un post de muncă: se trezește zilnic la 05:00 și merge la Președinție, unde îngrijește teritoriul.
„Lucrez de doi ani la Președinție și sînt foarte mîndru de asta și îmi pare bine că mi-am găsit de lucru. Mă mîndresc că am o muncă bună și îmi ajut părinții astfel, așa cum pot”, a spus Mihai, transmite europalibera.org.
Tînărul se trezește zilnic la 05:00. Își face toate treburile pe acasă, își pregătește micul dejun, după care își pregătește geanta și pleacă la muncă.
„La ora șase și cîteva minute sînt pe loc. Chiar mă bucur că îmi fac lucrul cum trebuie și după asta am timp pentru hobby-urile mele, ca să ajung și eu cineva în viitor”, spune Mihai Buciucci.
După muncă, Mihai merge la orele de muzică. De aproape 10 ani, el cîntă la nai și basfligorn.
„Mă uitam pe internet și mi-a plăcut. Am zis de ce să nu încerc și eu. Simt o mare plăcere și simt că muzica într-adevăr este pentru sufletul meu”, susține tînărul.
„Cîntam cu orchestra și el a intrat și a spus că vrea și el să încerce. Și am zis să încercăm. A încercat una, a doua, a treia, s-a oprit la bas. Naiul îi place foarte mult. El nu poate fără muzică”, spune Petru Stînga, profesor.
„Cînd domnul Petru nu este pe loc, mă pun și eu la tablă și le arăt copiilor portativul, notele, cum trebuie să sufle aerul. Trebuie puțină atenție, suflarea să fie făcută corect. La bas tot așa”, spune Mihai.
Mihai a frecventat o școală obișnuită și chiar în întrecea la învățătură pe colegii săi.
„El simte oamenii buni și mereu intră în contact, vorbește. El e tare comunicabil. Sunt tare mulțumit de Mihai, că e așa cum este. Cinstit, responsabil, omănos. Nu trebuie de făcut tragedie din asta. Trebuie doar atenție și dragoste adevărată și mergem înainte”, spune tatăl lui Mihai, Andrei Buciucci.
Luna octombrie este luna conștientizării sindromului down. Anual, în Republica Moldova se nasc în jur de 50 de copii cu această boală genetică.
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1828
- Populația:
- 884 locuitori
Iserlia este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ivanovca, Carabiber, Bogdanovca și Iserlia. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Basarabeasca și la 91 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 884 de oameni. Satul Iserlia a fost întemeiat în anul 1828.
Comentarii
(0)