09 septembrie 2022, 14:00 Personalități views 1640
Maia Sandu, mesaj de condoleanțe după moartea lui Nicolae Bulat
Foto: primelestiri.md
09 septembrie 2022, 14:00 Personalități views 1640

Maia Sandu, mesaj de condoleanțe după moartea lui Nicolae Bulat

Președinta Maia Sandu a adresat un mesaj de condoleanțe după moartea directorului Muzeului de Istorie și Etnografie de la Soroca, „gardianul” cetății Sorocii, Nicolae Bulat.

Șefa statului spune că a aflat „cu adînc regret despre plecarea la cele veșnice ale istoricului și muzeografului”.

„A îngrijit și cultivat patrimoniul muzeului, a căutat soluții pentru restaurarea cetății și și-a folosit talentul pedagogic pentru a inspira mii de copii și tineri să-și cunoască mai bine istoria țării”, a menționat președinta Maia Sandu.

„Prin energia și curiozitatea sa, Nicolae Bulat a inspirat generații întregi și a dat un suflu nou Cetății Soroca, unul din monumentele istorice principale ale Republicii Moldova. E o pierdere foarte mare pentru toți cei care l-au cunoscut, pentru cultura și muzeografia din țara noastră. Spiritul luminos al gardianului Cetății Soroca vă dăinui în inimile noastre, ale celor care l-au cunoscut și i-au apreciat munca. Condoleanțe sincere familiei, prietenilor și celor apropiați. Dumnezeu să-l odihnească”, a adăugat Sandu.

Amintim că ex-directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca, Nicolae Bulat a fost diagnosticat cu o maladie gravă la creier. Acesta a suferit o intervenție chirurgicală, fiind în stare gravă la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie din Chișinău. La sfîrșitul lunii august, el a fost transferat pe cale aeriană la Iași, pentru a continua tratamentul.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1882
Populația:
311 locuitori

Larga este un sat din cadrul comunei Zolotievca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Anenii Noi și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 311 oameni. Satul Larga a fost menționat documentar în anul 1882.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.