20 iulie 2024, 10:30 Personalități views 2439
Profesorul Universității de Stat de Medicină și Farmacie, Victor Cojocaru, a împlinit vîrsta de 72 de ani
20 iulie 2024, 10:30 Personalități views 2439

Profesorul Universității de Stat de Medicină și Farmacie, Victor Cojocaru, a împlinit vîrsta de 72 de ani

Profesorul Universității de Stat de Medicină și Farmacie, șeful Departamentului Anestezie și Terapie Intensivă și Anestezie Clinică Nr. 2 și Anestezie Clinică și Terapie Intensivă, Victor Cojocaru aniversează 72 de ani.

Numele lui Cojocaru este bine cunoscut în domeniul anesteziei și terapiei intensive și este respectat de comunitatea medicală pentru profesionalismul, exigența și perseverența manifestate în profesiile nobile de medic, profesor și om de știință.

Principalele misiuni ale lui Cojocaru sînt asigurarea sănătății pacienților și educarea specialiștilor în domeniul anesteziologiei și terapiei intensive.

Bine cunoscutul medic deține o experiență profesională bogată în slujba poporului. Iată doar cîteva funcții responsabile care demonstrează perfect calitățile excepționale de lider și specialist în domeniul său: comandant adjunct al Trupelor Speciale Carabinieri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova; medic șef al Spitalului Clinic Feroviar din Chișinău; director științific al Secției Anestezie și Terapie Intensivă al Institutului Oncologic; medic șef al Centrului Republican de Transfuzie a Sîngelui; director adjunct în domeniul științei la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie; Profesor, șef Catedră Anestezie și Terapie Intensivă Nr.2 și anesteziologie clinică și Terapie Intensivă a Universității de Stat de Medicină și Farmacie N. Testemițanu din cadrul Spitalului Clinic Republican Timofei Moșneaga.

Pentru rezultate deosebite în activitatea sa, Cojocaru a primit medalia comemorativă ”Nicolae Testemițanu, diploma de onoare a USMF N. Testemițanu și Ordinul Gloria Muncii, devenind un model de responsabilitate și devotament pentru generațiile mai tinere. Pentru munca sa îndelungată și semnificativă în domeniul ocrotirii sănătății, contribuția semnificativă la introducerea unor forme și metode avansate de tratament, inclusiv pentru profesionalismul demonstrat în depășirea greutăților "din prima linie" în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, i-a fost conferit cel mai înalt premiu de stat – Ordinul Republicii și medalia jubiliară a USMF N. Testemițanu "75 de ani de calitate, perfecțiune, productivitate".

Cu ocazia aniversării, redacția moldovenii.md transmite sincere felicitări profesorului Cojocaru, dorindu-i multă sănătate, dragoste de viață, pacienți recunoscători și fericiți și o adevărată plăcere de la munca preferată!

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
2930 locuitori

Răscăieţi este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Din componenţa comunei fac parte localităţile Răscăieţi și Răscăieţii Noi. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ștefan Vodă și la 111 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2930 de oameni. Satul Răscăieţi a fost menționat documentar în anul 1595.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.