16 octombrie 2012, 11:29 Personalități views 8865
16 octombrie 2012, 11:29 Personalități views 8865

Un festival dedicat lui Dumitru Matcovschi va avea loc la Şoldăneşti

În perioada 20-21 octombrie la Vadul-Raşcov, raionul Şoldăneşti, se va desfăşura Festivalul internaţional de poezie şi cîntec "Dumitru Matcovschi". Evenimentul este la cea de-a doua ediţie, fiind dedicat aniversării a 73-a a poetului, a anunţat Academia de Ştiinţe a Moldovei, informează MOLDPRES.

În cadrul festivalului, va avea loc o vizită la Casa-muzeu "Dumitru Matcovschi", unde poetul va fi felicitat cu ocazia zilei de naştere şi a Nunţii de Aur.

Totodată, va fi organizat un concert, cu participarea interpreţilor, care cîntă piese pe versurile poetului, precum şi un spectacol teatral după opera maestrului "Cîntec de leagăn pentru bunici".

Festivalul mai cuprinde şi un concurs de poezie şi cîntece pe versurile lui Dumitru Matcovschi, la care vor participa persoane din Republica Moldova, România şi Ucraina.

Dumitru Matcovschi s-a născut la 20 octombrie 1939, în satul Vadul-Raşcov, pe atunci judeţul Soroca. Este membru titular al Academiei de Ştiinţe a Moldovei. A fost unul dintre pilonii mişcării de renaştere naţională, la începutul anilor 1990, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

literatura , Festival , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2651 locuitori

Lipnic este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lipnic și Paustova. Satul Lipnic este situat la o distanță de 3 km de orașul Ocnița și la 236 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2651 de oameni. Satul Lipnic a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.