|
Picturile Elenei Plămădeală au ajuns la Casa Regală din Marea Britanie (Foto)
Elena Plămădeală este o tînără îndrăgostită de culori. Fiecare chip este ca o poveste pe care o transpune în portretele sale. Am descoperit recent că talentul Elenei a fost apreciat și de către Casa Regală din Marea Britanie. Tînăra ne-a povestit ce a făcut acolo, dar și cum picturile sale vor ajunge curînd la palat.
Povestește-ne ce faci acum la Londra?
„La invitația lui Dragoș Preda, președintele Rotary Club of Cișmigiu, România am participat la un eveniment de caritate la Rotary Club of London. Acolo am prezentat portretul Prințului Philip, Ducele de Edinburgh, care a fost surpriza evenimentului. Lucrarea urmează să ajungă în scurt timp la palat."
Este arta mai apreciată peste hotare decît în RM?
„Arta ar trebui să fie un proces inteligent pe care fiecare om îl experimentează în diferite forme.
Investițile în artă sînt mai mari în afara RM, fie muzică, teatru sau arte plastice. Ca să creezi proiecte interesante, pe lîngă entuziasmul artistului se mai necesită și finanțare. Acasă arta este apreciată de oamenii cu gust artistic, iar dacă faci un dialog între artă și omul simplu e nevoie de inițiere în domeniu. Astfel educi și cultivi frumosul în sufletele celor din jur."
Ce te inspiră?
„Portretul. El e despre apropiere, despre adevăr, despre ochii personajului. Mereu am fost curioasa de figura umana ca element, de mimica fețelor, diversitatea formelor, de liniile si umbrele care le are. Lucrul meu e să redau emoția și caracterul cît mai bine, ca să păstrez autenticitatea."
Crezi că pasiunea ta poate deveni o afacere?
„Uniunea între artă și business. Ce au ele în comun? Ideea. Atât artiștii, cît și antreprenorii se focusează pe rezultatul final al produsului. Pasiunea poate deveni o afacere, dacă mixezi corect produsul, brandingul și consumatorul."
Care sînt celebritatile pe care le-ai pictat si la care au ajuns lucrarile?
„Seria de picturi cu personajele regale a început cu Regina Elizabeth a II care l-am facut chiar de ziua ei de naștere. Nu am intenționat să fac un portret formal, ci să îi arăt carisma pe care o are."
„Prințul Philip, Ducele de Edinburgh, m-a fascinat prin blândețea din ochii lui, ceea ce am vrut să păstrez în momentul în care îl pictam, arătând statutul său social, dar și umanitatea din spatele acestui statut."
„În portretul Prințului Michael de Kent am citit solemnitate pe chipul său și am redat această stare. Zilele trecute pictura a ajuns la dumnealui și am primit mulțumiri."
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1552
- Populația:
- 114 locuitori
Rediul de Sus este un sat din cadrul comunei Albineţul Vechi, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Fălești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 114 oameni. Satul Rediul de Sus a fost menționat documentar în anul 1552.
Comentarii
(0)