08 decembrie 2017, 12:45 Personalități views 5830
S-a stins din viaţă primul spicher al Parlamentului RM
08 decembrie 2017, 12:45 Personalități views 5830

S-a stins din viaţă primul spicher al Parlamentului RM

Primul președinte al Parlamentului Republicii Moldova, Alexandru Moșanu a decedat la vîrsta de 85 de ani. Vestea tristă a fost confirmată pentru ziarulnational.md de rudele lui Alexandru Moșanu.

Istoricul și politicianul Alexandru Moșanu suferea de o boală incurabilă și s-a stins în apartamentul său din cartierul Telecentru al Capitalei.

Anul trecut, dînsul a suportat o intervenție chirurgicală grea care l-a slăbit. Primul președinte al Parlamentului R. Moldova s-a născut pe 19 iulie 1932 în comuna Braniște, județul Bălți, pe atunci parte a Regatului Romîniei, și a studiat la Facultatea de Istorie.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

parlament , moarte , personalitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
3693 locuitori

Mileştii Mici este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mileştii Mici și Piatra Albă. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Ialoveni și la 19 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3693 de oameni. Satul Mileştii Mici a fost menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.