28 ianuarie 2017, 13:45 Personalități views 7918
Moldoveanca Irina Lungu a debutat cu succes la Opera de la Viena (Video)
28 ianuarie 2017, 13:45 Personalități views 7918

Moldoveanca Irina Lungu a debutat cu succes la Opera de la Viena (Video)

După scena finală spectatorii i-au aplaudat furtunos pe Irina Lungu și partenerii săi, strigînd "bravo" și fluierînd, ceea ce aici este considerat drept semn de aprobare. Mai mult de jumătate din audiență era în picioare, ovaționînd, asta chiar dacă la începutul spectacolului publicul a fost destul de reținut.

Cunoscuta în Europa soprană rusă, originară din Moldova, Irina Lungu, a debutat cu succes în Europa, miercuri seara, interpretînd rolul principal în opera lui G. Verdi "La Traviata", pe scena Operei de Stat de la Viena.

Absolventă a Academiei de Arte de la Voronej, după ce a cîștigat un concurs internațional în anul 2003 I. Lungu a fost invitată la celebra Academie de Teatru La Scala de la Milano, devenind apoi solistă a acesteia. Astfel, a început cariera ei mondială, care a inclus, în ultimii ani, evoluări nu numai pe scena La Scala, ci și la Royal Opera House Covent Garden de la Londra, Metropolitan Opera de la New York, la teatrele din: Berlin, Roma, Madrid, Veneția, Torino și din alte orașe. Cu toate că Lungu este recunoscută ca fiind una dintre cele mai solicitate interprete a rolului Violettei din "La Traviata" de G. Verdi, miercuri, ea a interpretat acest rol pentru prima dată pe scena Operei de Stat de la Viena.

De-a lungul anilor a avut doar evoluări sporadice pe scenele din Rusia, ea afirmînd însă, în repetate rînduri, în interviuri că și-ar fi dorit să cînte mai mult în țara natală. În anul 2006 era preconizată participarea ei în rolul central al Tatianei în opera "Evgheni Oneghin" de P. Ceaikovski la Teatrul Bolișoi, dar cîntăreața a renunțat la spectacol, în special, din cauza divergențelor cu regizorul Dmitri Cerniakov.

Miercuri, în rolul iubitului Violettei, Alfredo, a evoluat celebrul tenor slovac Pavol Breslik, iar rolul tatăl acestuia, Germont, l-a interpretat celebrul maestru spaniol Carlos Alvarez. De asemenea, spectacolul a fost marcat de revenirea în scenă, după o pauză, a solistei Operei de Stat de la Viena, a cîntăreței ucrainene Zoriana Kushpler (Flora). La pupitru s-a aflat dirijorul danez Michael Schønwandt. Următoarele spectacole sînt programate pentru 12, 16 și 21 septembrie.

Sursa: ria.ru

Cuvinte cheie:

moldoveanca , opera , Viena , personalitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
3938 locuitori

Balatina este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Balatina, Tomeştii Noi, Clococenii Vechi și Lipovăţ. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Glodeni și la 161 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3938 de oameni. Satul Balatina a fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.