|
Moldoveanca Irina Lungu a debutat cu succes la Opera de la Viena (Video)
După scena finală spectatorii i-au aplaudat furtunos pe Irina Lungu și partenerii săi, strigînd "bravo" și fluierînd, ceea ce aici este considerat drept semn de aprobare. Mai mult de jumătate din audiență era în picioare, ovaționînd, asta chiar dacă la începutul spectacolului publicul a fost destul de reținut.
Cunoscuta în Europa soprană rusă, originară din Moldova, Irina Lungu, a debutat cu succes în Europa, miercuri seara, interpretînd rolul principal în opera lui G. Verdi "La Traviata", pe scena Operei de Stat de la Viena.
Absolventă a Academiei de Arte de la Voronej, după ce a cîștigat un concurs internațional în anul 2003 I. Lungu a fost invitată la celebra Academie de Teatru La Scala de la Milano, devenind apoi solistă a acesteia. Astfel, a început cariera ei mondială, care a inclus, în ultimii ani, evoluări nu numai pe scena La Scala, ci și la Royal Opera House Covent Garden de la Londra, Metropolitan Opera de la New York, la teatrele din: Berlin, Roma, Madrid, Veneția, Torino și din alte orașe. Cu toate că Lungu este recunoscută ca fiind una dintre cele mai solicitate interprete a rolului Violettei din "La Traviata" de G. Verdi, miercuri, ea a interpretat acest rol pentru prima dată pe scena Operei de Stat de la Viena.
De-a lungul anilor a avut doar evoluări sporadice pe scenele din Rusia, ea afirmînd însă, în repetate rînduri, în interviuri că și-ar fi dorit să cînte mai mult în țara natală. În anul 2006 era preconizată participarea ei în rolul central al Tatianei în opera "Evgheni Oneghin" de P. Ceaikovski la Teatrul Bolișoi, dar cîntăreața a renunțat la spectacol, în special, din cauza divergențelor cu regizorul Dmitri Cerniakov.
Miercuri, în rolul iubitului Violettei, Alfredo, a evoluat celebrul tenor slovac Pavol Breslik, iar rolul tatăl acestuia, Germont, l-a interpretat celebrul maestru spaniol Carlos Alvarez. De asemenea, spectacolul a fost marcat de revenirea în scenă, după o pauză, a solistei Operei de Stat de la Viena, a cîntăreței ucrainene Zoriana Kushpler (Flora). La pupitru s-a aflat dirijorul danez Michael Schønwandt. Următoarele spectacole sînt programate pentru 12, 16 și 21 septembrie.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1613
- Populația:
- 503 locuitori
Branişte este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Avrămeni, Branişte, Reteni-Vasileuţi, Reteni. Localitatea se află la distanța de 36 km de oraşul Rîşcani şi la 180 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 503 oameni. Satul Braniște a fost menționat documentar în anul 1613.
Comentarii
(0)