|
Caricaturistul Alexandru Plăcintă a lansat ”Top 100 Moldova”
Alexandru Plăcintă, celebrul deja caricaturist unghenean, a lansat, chiar recent, un nou proiect, întitulat "Top 100 Moldova".
Este un proiect ambițios, prin care artistul își dorește să aducă în prim-plan personalitățile marcante ale Republicii Moldova. "De la un timp, sînt promovate personaje cu mai puțin talent, dar cu mulți bani. Este regretabil acest fapt. De aceea mi-am și propus să readuc în circuit, prin ceea ce fac eu, oameni cu adevărați talentați, care s-au născut aici, în Republica Moldova și care ne duc sau ne-au dus faima peste tot în lume", a explicat dînsul.
În plus, călătorind mult, și-a dat seama că despre Republica Moldova se cunosc foarte puține lucruri. "Noi avem cu cine ieși în lume. De ce să n-o facem?", spune.
A realizat deja patru lucrări din această serie. Au fost desenate chipurile: compozitorului Eugen Doga, umoristului Gheorghe Urschi, interpretei de muzică populară Zinaida Julea, solistului formației "Zdob și Zdub", Roman Iagupov. În prezent, Alexandru Plăcintă lucrează asupra celei de-a cincea lucrări, care o va reprezenta pe Cleopatra Stratan.
În "Top 100 Moldova", își vor găsi locul și actori, și scriitori, și muzicieni, și – de ce nu? – sportivi. Important să fie talentați și chiar să merite.
"Știu că va fi mult de lucru. E posibil să muncesc asupra acestui proiect mai bine de un an, dar sînt ferm convins că avem nevoie de așa ceva", afirmă. Ulterior, după ce lucrările vor fi gata, artistul speră că va reuși să găsească sponsori care îl vor ajuta să editeze și un album, care să reprezinte – de ce nu? – o carte de vizită a Republicii Moldova.
Reamintim că, anterior, Alexandru Plăcintă a realizat o galerie a tuturor miniștrilor Transportului din Republica Moldova, a vernisat o expoziție și la Palatul Europei de la Strasbourg, unde s-au regăsit caricaturile tuturor şefilor delegaţiilor naţionale la Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei.
Alexandru Plăcintă este și autorul rubricii din ultima pagină a "Expresului", "Caricatura săptămînii".
Sursa:
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1525
- Populaţia:
- 4184
Căinari este un oraş în raionul Căuşeni, Republica Moldova. Amplasat în partea centrală a republicii, oraşul Căinari este situat la o distanţă de 45 km de Chișinău, fiind un nod feroviar al Căilor Ferate din Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia orașului constituia 4184 oameni. Prima atestare documentară a satului Căinari, datează din anul 1525. Legenda susţine că localitatea a fost întemeiată în apropierea unui mare izvor, deoarece denumirea ei a însemnat la tătarii din Bugeac „izvor mare, clocotitor”.
Comentarii
(0)