07 octombrie 2016, 16:15 Personalități views 73925
Iuri Harmelin are nevoie de ajutor
07 octombrie 2016, 16:15 Personalități views 73925

Iuri Harmelin are nevoie de ajutor

Toată lumea de la Chișinău și din întreagă Moldova știe cine este Iuri Harmelin.

El este fondatorul si conducătorul fidel al Teatrului Dramatic de Stat pentru Tineret „S Uliţî Roz", fondatorul și directorul Liceului teatral orășenesc, unul dintre fondatorii Academiei Internaționale de Cultura, Artă Teatrală și Management (astăzi facultatea de teatru a Universității Slavone, Harmelin - decan).

Iuri Harmelin este cavaler al Ordinului „Gloria Muncii". El a obţinut titlul de „Maestru în Arte al Republicii Moldova", precum şi cel de „Om emerit în domeniul învăţămîntului din Republica Moldova". Pe parcursul celor 40 de ani de activitate a avut mii de elevi, a deschis ușile teatrului pentru sute de absolvenți, pentru zeci din ei a deschis drumul către carieră.

Dar iată că s-a produs o nenorocire. Harmelin a fost diagnosticat cu cancer în ultimul stadiu. Are nevoie de o operație urgentă. Pentru tratament a fost ales Israelul, aici a fost acumulată o experiență vastă în vindecarea astfel de pacienți. Însă Harmelin nu este cetățean al Israelului, pentru el toate serviciile sînt cu plată. Pentru investigații, intervenția chirurgicală, tratamentul postoperator sînt necesare sume mari de bani, pe care familia lui nu le are. Colegii și prietenii lui cer ajutor. Dacă aveți dorința și posibilitatea să-l ajutați, banii pot fi transferați în conturile deschise în moneda națională și în euro \ dolari.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

teatru , boala , ajutor , cancer

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1643
Populația:
920 locuitori

Floriţoaia Veche este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Floriţoaia Nouă, Grozasca și Floriţoaia Veche. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Ungheni și la 109 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 920 de oameni. Satul Floriţoaia Veche a fost menționat documentar în anul 1643.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.