Rochiile Oxanei Munteanu la Strasbourg Fashion Week! (Foto)
Creatoarea de bijuterii și rochii din catifea, Oxana Munteanu, se află în aceste zile la Strasbourg, acolo unde va prezenta ultima sa colecție – „Călimara cu Scrisori" în cadrul Fashion Week Strasbourg.
Artizana a revenit la originile inspirației sale, asta deoarece ea a locuit în Franța și anume acolo a început a crea bijuteriile Kăsăndruța. Detalii despre vizita ei la Strasbourg, ne-a oferit chiar Oxana Munteanu.
„Colecția „Călimara cu Scrisori" va fi prezentată la Fashion Week Strasbourg. Defileul va avea loc pe 25 mai. Modelele vor defila pe melodiile lui Adrian Ursu, asta pentru că totul se potrivește de minune ca și concept", ne-a povestit Oxana Munteanu.
Pe 22 mai, brandul de bijuterii „Kăsăndruța", create de aceeași Oxana Munteanu, a făcut o întîlnire de suflet cu prietenii dragi din Strasbourg, unde și-a prezentat creațiile și au degustat vinuri selecte de la Mimi. „Am ținut să invit doamnele de la care eu am pornit cu crearea bijuteriilor, pentru a le arăta la ce nivel au ajuns acum accesoriile noastre. Au rămas plăcut surprinse și și-au înnoit colecția proprie cu noi modele", ne-a mai precizat creatoarea.
„Pentru că în Franța nu puteam practica medicina, mi-am inventat diverse activități – așa am început să fac bijuterii, organizînd „Atelier De Stil" și workshopuri „Kasandruța" la „Femme amicale" cu un grup de doamne din familii nobile, soții de judecători, baronese, foarte elevate, de la care am avut și eu foarte mult de preluat. De la una dintre aceste doamne am o pălărie din colecția mea, dar și cea mai veche. Ele își aduceau bijuteriile lor mai vechi, eu le ajutam să le restaureze sau să le transformeze. Îmi plăcea să le ascult cum povestesc despre etică, stil, eram atentă să ascult despre gustul fiecăreia, foarte deosebit și rafinat."
Colecția intitulată „CĂLIMARA CU SCRISORI" este efectuată 100 % din catifea. Elementul cheie al colecției constituie broderia aplicată direct pe stofă avînd ca motiv elementul tradițional. Croiala liniilor aduce în evidență stilul anilor 20-30 al secoului XX, fiind accentuate cu pălării de epocă. Finețea liniilor, broderia și accesoriile îmbogățesc ținutele care readuc istoria în zilele de astăzi. Colecția este inspirată din perioada de aur al designerilor de la începutul sec.XX, și abundă în bijuterii din pietre naturale, accesorii delicate și pălării unicate. „Călimara cu scrisori" este executată de Kăsăndruța, brand lansat de Oxana Munteanu, condimentată artistic cu scrisori de Viorica Nagacevschi.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1620
- Populația:
- 1571 locuitori
Mărcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte 2 localităţi: Mărcăuţi şi Mărcăuţii Noi. Localitatea este situată la o distanţă de 24 km de oraşul Briceni şi 220 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1571 oameni. Prima atestare documentară a localităţii datează din aprilie 1620, cînd acesta este trecut într-un act al cancelariei domneşti ca satul Marcovăţ din ţinutul Hotin.
Comentarii
(0)