04 mai 2016, 15:30 Personalități views 6982
Maestrul Eugen Doga scrie o carte
04 mai 2016, 15:30 Personalități views 6982

Maestrul Eugen Doga scrie o carte

Maestrul Eugen Doga scrie în prezent o carte, cu titlul provizoriu "Nuvelele vieţii mele".

"Scriu o carte pe care mi-am dorit-o de mult timp, în sfîrşit m-am apucat de ea. Am mai avut publicate cîteva nuvele şi pînă la ea, dar fiindcă viaţa mea este alcătuită din nuvele, iată că continui să le scriu. Vor fi într-o carte, căreia i-am găsit un titlul provizoriu "Nuvelele vieţii mele". Sînt multe lucruri interesante acolo. Aceste texte nu sînt memorii. Vor fi acolo, posibil, şi cîteva interviuri acordate în ultima vreme. Eu nu sînt mare specialist în literatură, iar sursa mea în creaţie este simţirea. Şi eu simt", a declarat el pentru Observatorul de Nord.

Doga a mai spus că se pregătește să editeze 52 de arii, romanţe, cîntece şi corale sub genericul "Mihai EminescuVeronica Micle. "Dialogurile dragostei". O parte sînt înregistrate, altă parte rămîne să fie înregistrate. Doar că nimeni nu vrea, ori nu poate, să procure aceste arii, am vorbit şi cu Ministrul Culturii şi cu Teatrul nostru de Operă şi Balet. Am lucrat patru ani asupra acestui proiect. Iniţial, era prevăzută ca operă, nu în sensul clasic, fiindcă Eminescu şi Micle nu doresc să se încadreze în aceste forme stabilite cîndva pentru alţii şi alte timpuri. Rămâne să caut dar şi să găsesc alte forme. Ce va fi, spectacol muzical, muzical-dramatic nu ştiu încă, depinde de cel care va scrie un libret potrivit. Sînt cîţiva dornici care vor să-l facă. Pe mine mă interesează această istorie de dragoste dintre aceşti doi oameni, mari şi iluştri, din eternitate.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
1113 locuitori

Horodca este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Horodca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Ialoveni și la 47 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1113 oameni. Satul Horodca a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.