28 martie 2016, 16:39 Personalități views 6727
Moldoveanul Viorel Rotaru a cucerit Antarctica (Foto)
28 martie 2016, 16:39 Personalități views 6727

Moldoveanul Viorel Rotaru a cucerit Antarctica (Foto)

Moldoveanul Viorel Rotaru a devenit, se pare, primul dintre compatrioții noștri, care a cucerit Antarctica.

Pe pagina de Facebook a lui Viorel Rotaru este plasat certificatul care atestă faptul că pe data de 18 martie curent Viorel a traversat Pasajul Drake la bordul navei Ushuaia de la Tierra del Fuego (Țara de Foc) pînă la coasta Antarcticii.

Potrivit informațiilor prezentate pe portalul Mynext.travel, la ziua de astăzi călătorul a vizitat 143 de țări. "Fiecare țară este interesantă. România, de exemplu, îmi place pentru că această țară îmi este apropiată prin natura ei. Australia - pentru unicitate. Pentru călătorii automobilistice Statele Unite ale Americii sînt alegerea perfectă, iar pentru călătorii libere - Tailanda", scrie el.

În ultima sa călătorie, în drum spre Antarctica, Viorel a vizitat orașul cel mai european din America de Sud− Santiago, Insula Paștelui, Patagonia, Ushuaia și Tierra del Fuego (Țara de Foc).

Sursa: locals.md

Cuvinte cheie:

Antarctica , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1914
Populația:
129 locuitori

Pervomaisc este un sat din cadrul comunei Pompa, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Fălești și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 129 de oameni. Satul Pervomaisc a fost înființat în anul 1914.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.