05 ianuarie 2016, 15:02 Personalități views 6918
Moldoveanul care a efectuat stagii la organizaţii internaţionale
05 ianuarie 2016, 15:02 Personalități views 6918

Moldoveanul care a efectuat stagii la organizaţii internaţionale

Nicu Ştirbeţ este un tânăr originar din satul Văleni, raionul Cahul, care la cei 23 de ani ai săi a reuşit să guste atât din experienţa studiilor peste hotare, cât şi să efectueze stagii la mai multe organizaţii internaţionale cu renume.

Fiind unul dintre laureații Galei Studenţilor Originari din Republica Moldova din acest an, la categoria „Licență", tânărul a remarcat că „este o mare onoare să fii un laureat al Galei, e o treaptă la care am aspirat și care cred că mă va motiva în continuare".

„Parcursul meu academic a fost complicat. În anul doi de facultate am făcut un Erasmus în Austria și când mă întrebă lumea de unde sunt le spuneam: sunt din Republica Moldova și studiez în Scoția și acum, în cadrul programului de schimb, mă aflu la Viena", a povestit tânărul.

Pe parcursul anilor de licență am căutat să obțin cât mai multe experiențe practice și asta însemnând voluntariat și stagieri în cadrul instituțiilor guvernamentale și interguvernamentale. Am activat la Misiunea Permanentă a României din Viena pe lângă Națiunile Unite, la Secția Consulară a României din Londra și în vara 2015 am făcut un stagiu la Consiliul Europei din Strasbourg, o experiență destul de cuprinzătoare", remarcă Nicu Știrbeț .

Nicu ne-a dat asigurări că un tânăr din Republica Moldova poate reuși dacă își dorește acest lucru și mai ales dacă depune efortul necesar.

„Sunt deschise ușile pentru tinerii din Republica Moldova atâta timp cât ei le vor deschide personal, să fim sinceri: dacă nu se dă din coate și nu îți dorești să ajungi undeva și dacă îți pui piedici, atunci nu vei evolua. Din experiența personală pot spune că trebuie să mergi înainte indiferent de costuri, pentru că într-un final investițiile financiare se răscumpără", a subliniat el.

Nicu Știrbeț întrebat unde își vede viitorul a subliniat că și-ar dori, într-un viitor îndepărtat, să revină în Republica Moldova.

„Luând în considerare realitatea din Republica Moldova, venind fără un capital, este foarte greu pentru un tânăr care a absolvit studiile de licență să facă o schimbare", a remarcat tânărul.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

studii , stagiere , moldovenii , personalitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1680
Populația:
306 locuitori

Vanţina este un sat din cadrul comunei Pîrliţa, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Soroca și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 306 oameni. Satul Vanțina a fost menționat documentar în anul 1680.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.