24 decembrie 2015, 09:45 Personalități views 11203
„Cel mai bun meșter popular” din țară e din satul Răscăieți
24 decembrie 2015, 09:45 Personalități views 11203

„Cel mai bun meșter popular” din țară e din satul Răscăieți

Meșterul popular Ion Cojocari din satul Răscăieți, a obținut titlul „Cel mai bun meșter popular" revenind acasă cu diplomă de gradul I, un premiu bănesc de 3000 lei și cadou de preț. Acesta a fost premiat la data de 17 decembrie organizat de către Ministerul Economiei și Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM). Este vorba de Conferința națională cu genericul „Ziua IMM-urilor". În cadrul acesteia au fost premiați circa 20 de învingători ai concursului republican „Cel mai bun antreprenor din sectorul IMM-urilor", potrivit stefan-voda.md.

Concursul are drept scop susținerea întreprinderilor mici și mijlocii din diverse domenii de activitate, care au înregistrat rezultate marcante pe parcursul anului.

Precizăm că, întreprinderea „Cojocari Tatiana" activează din anul 2011 bazându-se pe fabricarea structurilor metalice. Directorul întreprinderii este Tatiana Cojocari, însă meşterul principal este soţul, dl Ion Cojocari, membru al Uniunii Meşterilor din Moldova, care mânuieşte în mod miraculos metalul. Pe parcursul activității sale domnul Ion Cojocari a participat la numeroase expoziţii, printre care: „Fabricat în Moldova", „Aşa-s toamnele-n Ştefan Vodă" , „Forumul Economic al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru", la expoziţia pentru prezentarea raionului la Brussels, organizată de Uniunea Consiliilor Raionale din Moldova. A fost nominalizat cu premiul mare la concursul „Businessmanul Anului Jubiliar 2014", la categoria „Cel mai iscusit meşter popular". A participat și la emisiunea televizată „Tezaur" prezentându-şi lucrările nemaipomenite, i s-a dedicat un articol în ziarul „Jurnal de Chişinău".

Cu siguranță că palmaresul succeselor dlui Ion Cojocari nu se va limita aici datorită faptului că în lucrul pe care îl face meșterul permanent ține să folosească metode noi de lucru, căutând noi căi de promovare a activității sale.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

meșter , Moldova , concurs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1680
Populația:
306 locuitori

Vanţina este un sat din cadrul comunei Pîrliţa, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Soroca și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 306 oameni. Satul Vanțina a fost menționat documentar în anul 1680.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.