14 decembrie 2015, 11:41 Personalități views 8057
Profesoara de canto Larisa Șuiga, la 75 de ani
14 decembrie 2015, 11:41 Personalități views 8057

Profesoara de canto Larisa Șuiga, la 75 de ani

Petrecere surpriză pentru profesoara de canto, care a stat în spatele celor mai cunoscute voci din ţară. Larisa Şuiga a împlinit astăzi 75 de ani, iar cu această ocazie, mai mulţi discipoli de ai săi au venit să o felicite. Printre aceştia au fost interpreții Larisa Busuioc, Adrian Ursu şi Igor Stribiţchi.

Larisa Şuiga este fostă profesoară de la Colegiul de muzică din Chişinău "Ştefan Neaga". Timp de 23 de ani, ea a avut grijă de vocile studenţilor săi, care au ajuns vedete. În semn de recunoştiinţă, aceştia i-au pregătit o surpriză de ziua ei.

"Sunt foarte fericită că ei mi-au organizat o aşa petrecere. Toţi au venit. Mă simt atât de bine, încât am rămas fără cuvinte. Asta şi înseamnă fericire", a spus profesoara.

Primul său elev a fost artistul Adrian Ursu.

"M-a învăţat să ţin cont de ceea ce cânt, să intru în mesajul piesei şi să reuşesc să îl aduc prin mine spectatorilor", a declarat interpretul.

Cei care au trecut prin clasa de canto, spun că au avut multe de învăţat de la fosta solistă de operă.

"Am învăţat de la ea nu numai să cânt frumos dar şi multe lucruri care mi-au făcut bine pe parcursul vieţii. Mi-a fost undeva o prietenă şi o mamă", a spus interpreta Larisa Busuioc.

"Să-i dorim un sincer la mulţi ani pentru că merită, pentru tot cea dăruit, pentru tot ne-a învăţat şi este o profesoară cu literă mare", a precizat solistul Akord, Igor Stribiţchi.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

aniversarea , profesor , interpret , colegiu , muzica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1659
Populația:
2795 locuitori

Mitoc este un sat şi comună din raionul Orhei. Mitoc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Orhei și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2795 de oameni. Satul Mitoc a fost menționat documentar în anul 1659.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.