06 martie 2014, 14:56 Personalități views 12944
Mai multe personalităţi solicită instalarea la Bălţi a bustului actorului Mihai Volontir
Foto: moldpres.md
06 martie 2014, 14:56 Personalități views 12944

Mai multe personalităţi solicită instalarea la Bălţi a bustului actorului Mihai Volontir

Un grup de reprezentanţi ai culturii, ştiinţei, sportului, altor domenii s-au adresat Consiliului municipal Bălţi şi primarului localităţii Vasili Panciuc cu propunerea de a instala pe Aleea Clasicilor din Bălţi busturi actorului Mihai Volontir, regizorului Emil Loteanu, interpretei Maria Bieşu şi poetului Dumitru Matcovschi, comunică MOLDPRES.

Apelul a fost semnat de Mihail Vronschih, membru-corespondent al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, sportivul Vadim Vacarciuc, cetăţean de onoare al mun. Bălţi, Anatol Răcilă şi Constantin Stavrat, Artişti ai Poporului din R. Moldova, Gheorghe Popa, rectorul Universităţii de Stat „A. Russo” din Bălţi, Victor Palii, preşedintele filialei Bălţi a Uniunii Artiştilor Plastici din R. Moldova, încă peste 20 de personalităţi renumite în oraş – savanţi, actori, arhitecţi, medici, jurnalişti, consilieri municipali, directori de instituţii.

„Bineînţeles că pentru instalarea bustului lui Mihai Volontir va fi nevoie de decizia consiliului local, a Guvernului, dar nu în ultimul rînd şi de acordul actorului. Mihai Volontir a cedat rugăminţilor insistente şi a acceptat ideea. Un cadou mai bun pentru jubileul de 80 de ani al maestrului, care va fi marcat la 9 martie, nu poate fi”, a declarat pentru portalul esp.md Boris Griţunic, unul din iniţiatorii apelului, şeful grupului de autori pentru crearea Aleii Clasicilor din Bălţi, preşedintele filialei Bălţi a Uniunii Arhitecţilor din R. Moldova.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

monument , actori , personalitati , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVII
Populația:
357 locuitori

Zahorna este un sat din cadrul comunei Dobruşa, raionul Șoldăneşti, cu o suprafaţă de circa 1.80 kilometri pătraţi și perimetrul de 7.82 km. Satul Zahorna este situat la o distanță de 26 km de orașul Șoldănești și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 357 de oameni. Satul Zahorna este menționat în documente la începutul secolului al XVII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.