11 noiembrie 2013, 10:33 Realitatea moldovenească views 4841
11 noiembrie 2013, 10:33 Realitatea moldovenească views 4841

Control sanitar rigid la frontiera moldo-română


Foto: flux.md

De acum încolo, frontiera moldo-română o vor tranzita doar persoanele sănătoase. Doctorii infecţionişti, specialişti de la direcţiile sanitare veterinare şi academicieni din România şi Republica Moldova au lansat un proiect privind împiedicarea răspîndirii bolilor prin intermediul celor care călătoresc între cele două state, relatează trm.md.

Potrivit medicilor din Republica Moldova și România, punctele vamale care separă cele două țări sunt expuse, deseori, contractării anumitor boli. Tot mai mulți oameni sunt descoperiți că au diverse maladii, abia după ce trec frontiera moldo-română. Și produsele alimentare, chiar dacă sunt bine ambalate, pot fi şi ele purtătoare de bacterii periculoase. Orice maladie depistată la un călător străin care va trece hotarul dintre Moldova și România va fi anunțată, în cel mai scurt timp. Bolnavul va fi izolat, iar focarul de infecție eliminat.

Pentru a nu avea parte de experiențe neplăcute, transmiterea focarelor de infecție dintr-o țara în alta va fi monitorizată de o comisie specializată în depistarea maladiilor la frontieră.

Comisia mixtă moldo-română se va întruni în ședințe de lucru în toate localitățile aflate pe malurile Prutului, de-a lungul graniței. În funcţie de problemele identificate în fiecare zonă, specialiştii vor cere impunerea unor restricţii la trecerea frontierei, sau chiar un control minuțios a stării de sănătate a persoanelor, ori a calității produselor ce sunt tranzitate.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

frontiera , Moldova , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
976 locuitori

Vinogradnoe este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Vinogradnoe alcătuia 976 de oameni în anul 2004. Satul Vinogradnoe a fost înființat în anul 1932.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.