|
Cum a votat Moldova la ONU asupra rezoluției privind combaterea glorificării nazismului
Moldova s-a aflat din nou pe lista țărilor care au votat împotriva Rezoluției Adunării Generale a ONU, propusă de Rusia, privind „Combaterea glorificării nazismului, neo-nazismului și a altor practici care contribuie la escaladarea formelor contemporane de rasism, discriminare rasială, xenofobie și intoleranță asociată”.
Este tradițional ca Rusia să inițieze o astfel de rezoluție la ONU. Co-autori ai documentul sînt 40 de țări ale lumii.
De această dată, în favoarea adoptării acestei rezoluții au votat 116 state, 54 au votat împotrivă și 11 s-au abținut.
„Moldova a intrat în minoritatea globală. Și acesta este un fapt amar”, a declarat unul dintre liderii mișcării de căutare din Moldova, conducătorul echipei de căutare ”August”, Alexei Petrovici.
În același timp, reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, a menționat că o astfel de poziție a actualei guvernări a Moldovenei nu mai este surprinzătoare pentru Rusia, deoarece anume cu aprobarea acestora este în plină desfășurare activitatea de albire în țară a colaboratorilor celui de-al Treilea Reich.
Astfel, la 24 octombrie anul curent, în satul Sărăteni din raionul Leova cu onoruri militare a fost instalată o cruce comemorativă și au fost amenajate 12 morminte la locul decesului în iunie-iulie 1941 al soldaților români care au invadat RSS Moldovenească în falangele aliatului lui Hitler, I.Antonescu. Acum în Moldova li se ridică cu onoruri semne comemorative.
La 11 noiembrie curent, a fost deschis un alt cimitir al "eroii români căzuți pentru eliberarea Basarabiei în iulie 1941" în satul Ciuciulea, raionul Glodeni.
Desigur, trebuie să ne amintim de toți cei care au murit, dar există eroi care au întărit statul național (RSSM avea statalitate), dar sunt dintre cei care l-au distrus sub pretextul absorbției de către România. În același timp, există o lege obiectivă conform căreia un stat național are o perspectivă de dezvoltare dacă națiunea majoritară este identificată clar și fără echivoc și statul are o singură interpretare a istoriei care susține pe deplin dezvoltarea acestui stat.
Asistăm la distrugerea consecventă a statalității moldovenești de către reprezentanții tuturor liberalilor din ultimii 15 ani, inclusiv PAS în diverse direcții, inclusiv politica în domeniul memoriei istorice.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1469
- Populația:
- 2537 locuitori
Cîrpeşti este un sat şi comună din raionul Cantemir. Cîrpeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Cantemir și la 128 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2537 de oameni. Satul Cîrpeşti a fost menționat documentar în anul 1469.
Comentarii
(0)