|
Serghei Banari: „BRICS este o nouă platformă pentru rezolvarea problemelor globale fără dominație”
Organizația BRICS este o nouă platformă pentru rezolvarea problemelor globale în mod pașnic, fără dominație, și este asemeni unui far în oceanul geopoliticii mondiale, care reflectă sau dă un semnal despre prezența unei căi alternative de dezvoltare a civilizației umane.
O astfel de opinie a exprimat politicianul, economistul, publicistul Serghei Banari în cadrul unui interviu acordat proiectului „В теме” pe canalul YouTube BELTA, transmite Noi.md.
Vorbind despre semnificația organizației BRICS, Serghei Banari a menționat că aceasta este o nouă platformă pentru rezolvarea pașnică a problemelor globale, fără dominație și impunerea unei opinii exclusiv subiective a unei puteri.
„Există cel puțin trei giganți acolo: India, China, Rusia. China este cu siguranță centrul industrial al lumii. Nimeni nu ar contesta acest lucru. India are atît potențial industrial, cît și potențial demografic foarte mare. Și există Rusia, care este întotdeauna ca un centru spiritual, asemenea celor care nu lasă să fie depășite liniile roșii, nu lasă un centru sau altul să preia lumea și să folosească această platformă în scopurile lor mercantile”, a spus Serghei Banari.
Potrivit acestuia, doar în procese foarte complexe pot fi dezvoltate soluții viabile pe termen lung, în timp ce simplificarea și primitivismul sînt doar soluții pe termen scurt a unor probleme.
Serghei Banari a spus că este uimit de faptul Occidentul nu înțelege semnificația BRICS.
„Nu voi spune că BRICS va deveni o piatră de temelie. Dar pentru perioada de tranziție, BRICS este ca un fel de far în oceanul geopoliticii mondiale, care reflectă sau dă un semnal despre posibilitatea și disponibilitatea unei căi alternative de dezvoltare a civilizației umane”, a spus el.
Politicianul, economistul, publicistul a atras atenția asupra faptului că este vorba anume despre dezvoltarea civilizației.
„Nu este vorba despre China, India, Brazilia, Rusia, Africa de Sud sau chiar despre Emiratele Arabe Unite, Egipt și Etiopia. Sînt discuții despre umanitate. Despre faptul că Occidentul global s-a împotmolit în ideologia antiumană, în childfree, în LGBT, în jefuirea coloniilor sale”, a declarat Serghei Banari.
El a subliniat că, de îndată ce Franța a fost ruptă de Burkina Faso, Mali și alte țări, ea s-a trezit brusc fără uraniu ieftin, furat, iar puterea sa nucleară nu a dispărut, ci și-a pierdut atractivitatea și prețul ieftin.
Germania s-a pomenit fără materii prime și resurse energetice din Est și s-a dovedit că, cu toate tehnologiile sale, pierdea în fața tuturor, inclusiv în fața mașinilor electrice Tesla și BYD.
„Băieți, chiar nu înțelegeți că Europa, și anume centrele sale, cum ar fi Germania, cum ar fi Austro-Ungaria, fără procese serioase de integrare cu Eurasia, sînt în incapacitate totală”, a spus politicianul, economistul și publicistul.
În opinia sa, economiile lor, mentalitatea lor aduce aminte de povestea despre terciul din topor.
„Ei au crezut sincer că pot fierbe terci din topor. Ei bine, ei au încercat timp de doi ani, dar vedem rezultatul, că se dovedește că dacă nu aprinzi un foc, nu torni apă și nu adaugi terci, dar doar ții toporul în ceaun, așa cum încearcă să facă Annalena Berbock (ministrul de Externe al Germaniei) și Emmanuel Macron (președintele Franței), atunci nu îți reușește nimic”, a declarat Serghei Banari.
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
- A fost creată cea mai detaliată hartă în infraroșu a Căii Lactee
- Planeta a început să trăiască într-o altă dimensiune
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1803
- Populația:
- 1295 locuitori
Voloviţa este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Voloviţa și Alexandru cel Bun. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Soroca și la 149 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1295 de oameni. Satul Volovița a fost menționat documentar în anul 1803.
Comentarii
(0)