|
Moldovenii nu sînt împotriva Europei, da împotriva guvernanților „pro-europeni” ratați
Toată noaptea de duminică spre luni, mai ales după briefing-ul nocturn de un minut și jumătate al Maiei Sandu, care a afirmat ferm „vom aștepta rezultatele finale și vom reveni cu decizii, pentru că grupările infracționale, împreună cu forțele străine ostile nouă, au cumpărat 300 de mii de voturi”, rețelele de socializare s-au întrebat dacă președinta în acțiune se va hotărî la un fel de uzurpare și dacă rezultatele primului tur vor fi anulate.
Însă luni dimineață Comisia Electorală Centrală a anunțat că peste două săptămîni va avea loc turul doi, în care vor concura Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo.
Înainte de apariție unor semne că rezultatele pot fi dezamăgitoare pentru autorități, un jurnalist de la unul dintre posturile de televiziune, care lucra la staff-ul electoral al Partidului Acțiune și Solidaritate, a spus într-una din includeri, că acolo se întind mese și se pregătesc cupele pentru șampanie. Dar de îndată ce au apărut primele rezultate ale numărării voturilor, banchetul a fost anulat urgent, asta din motive întemeiate.
Zile numărate înainte de alegeri, au fost publicate simultan mai multe sondaje de opinie, care arătau un tablou destul de favorabil pentru Maia Sandu. De exemplu, „Barometrul opiniei publice” de la IData i-a dat lui Sandu 29,5% din voturile cetățenilor deciși, în timp ce Renato Usatîi a ajuns pe locul doi cu 13,3%. Și ONG-ul WatchDog al lui Valery Pașa, care, după cum știți, în paralel luptă cu dezinformarea la Centrul pentru comunicare strategică și combatere a dezinformării, în general susținea că Sandu învinge în primul tur. Ceea ce l-a uimit chiar și pe sociologul Doru Petruți, care a văzut multe la viața lui.
“Cu trei zile înainte de alegeri, ONG-ul WatchDog (Valeriu Pașa) împreună cu CBS-AXA au prezentat un sondaj, în care intenția de a o vota pe Maia Sandu era de 60,6% (!), iar ceilalți candidați erau mult în urma ei (rețineți, în sondajele de opinie se scrie de obicei „fără a ține cont de votul diasporei și al locuitorilor regiunii transnistrene” – nota red.). În aceste alegeri Sandu a luat 36,8% pe teritoriul Republicii Moldova. Adică, diferența este de +23,8% (!). În același timp, Alexandr Stoianoglo, care a ocupat locul doi, a fost subestimat în acel sondaj: i s-au dat 15,2%, iar la alegeri a luat 28,9%, diferența de apreciere este de 13,7%”, a scris Petruți pe rețelele de socializare a doua zi după scrutin.
Continuarea articolului citiți pe noi.md.
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1908
- Populația:
- 1216 locuitori
Doina este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Doina Rumeanţev, Iasnaia Poleana. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cahul și la 165 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1216 oameni. Satul Doina a fost menționat documentar în anul 1908.
Comentarii
(0)