21 octombrie 2024, 23:10 Realitatea moldovenească views 1095
Stoianoglo către cetățeni: Ați realizat un adevărat miracol în care puțini mai credeau
21 octombrie 2024, 23:10 Realitatea moldovenească views 1095

Stoianoglo către cetățeni: Ați realizat un adevărat miracol în care puțini mai credeau

Candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, care a intrat în turul II al alegerilor prezidențiale, a organizat o conferință de presă în care a mulțumit alegătorilor pentru sprijinul acordat, transmite Noi.md

„Dragi compatrioți, stimați alegători. Ieri ați realizat un adevărat miracol în care puțini mai credeau. Puterea s-a pregătit din timp de victorie. A suprimat și a interzis mas-media de opoziție, a impus cenzura, a instaurat controlul unui singur partid asupra Comisiei Electorale Centrale, a lansat sondaje sociologice false, a desființat institutul observatorilor electorali și a abuzat de resurse administrative, inclusiv de cele externe” a declarat Stoianoglo. El a adăugat că rezultatul obținut este „un eșec răsunător și rușinos ” pentru guvernare.

Potrivit lui, dacă alegerile ar fi fost organizate confiorm standartelor europene și civilizate, puterea ar fi fost sancționată și mai dur.

Stoianoglo a comentat și rezultatul referendumul organizat simultan cu alegerile.

„Cea mai rușinoasă parte este legată de referendum. Puterea a apelat la cele mai murdare metode. Ei au crezut că drumul european poate fi acaparat de un singur om.”

Candidatul a subliniat că votul a scos la iveală divizările din societate, dar și lipsa de credibilitate a guvernării.

„Am divizat din nou cetățenii în categoriile pro-europeni și cei din a doua categorie, însă rezultatul a fost cel dorit – lipsa de credibilitate a puterii.”

Stoianoglo a mulțumit tuturor celor care au participat la vot, inclusiv moldovenilor din diaspora: „Mulțumesc celor care au participat activ la alegeri, alegătorilor de acasă, diaspora, dar și miile din diaspora. Majoritatea moldovenilor înțeleg că țara noastră are nevoie de dreptate, respect, dezvoltare economică, locuri de muncă și, bineînțeles, de o direcție clară de dezvoltare în familia europeană.”

Candidatul și-a exprimat speranța că va beneficia de susținerea altor formațiuni politice în turul II: „Eu mizez pe susținerea altor formațiuni, lideri politici și lideri de opinie.”

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
383 locuitori

Țolica este un sat din cadrul comunei Enichioi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Cantemir și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 383 locuitori. Satul Țolica a fost înființat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.