16 octombrie 2024, 09:30 Realitatea moldovenească views 831
Alexandr Danci: „Medicina noastră este mai bună, mai ieftină și mai sufletească”
16 octombrie 2024, 09:30 Realitatea moldovenească views 831

Alexandr Danci: „Medicina noastră este mai bună, mai ieftină și mai sufletească”

Spitalele și clinicile din Moldova au suficiente tehnologii noi și condiții bune pentru tratament, și, în general, medicina noastră este mai bună, mai ieftină și mai sufletească.

O astfel e opinie a exprimat Alexandr Danci, doctor în științe medicale, unul dintre cei mai buni specialiști în chirurgia minim invazivă, chirurg endoscopist, în cadrul emisiunii „Без галстуков” cu Alexandr Stahurski la postul de televiziune N4, relatează Noi.md.

„Moldova are suficiente tehnologii noi și echipamente medicale. Dar unele dintre ele sînt alocate mai mult clinicilor private, pentru că ele își pot permite să fie un pic mai șmechere decît statul leneș. Dar eu vreau să le spun viitorilor și actualilor pacienți că, în caz de necesitate, noi la noi există oportunități pentru un tratament bun în Moldova. Nu rebuie să căutăm în altă parte. Noi avem totul aici și chiar e mai ieftin, mai bun și mai saufletesc. Adică, putem încă vorbi. Nu așa că ai semnat un protocol și la revedere! Eu insist că noile tehnologii în medicina noastră din Moldova sînt la nivel. Noi nu sîntem inferiori Occidentului”, a spus Alexandr Danci.

Potrivit lui, este important să elaborăm un sistem clar și echitabil de remunerare a muncii și recunoaștere a medicilor specialiști.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Alexandru Danci , medicina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1810
Populația:
269 locuitori

Samurza este un sat din cadrul comunei Cealîc, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Taraclia și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 269 de oameni. Satul Samurza a fost menționat documentar în anul 1810.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.