|
Care sînt cerințele generale față de funcționarii publici din Moldova?
Consilierii prim-ministrului sînt numiți de șeful guvernului în baza încrederii personale în aceștia și, în general, funcționarilor publici din Moldova le sînt înaintate unele cerințe generale, în conformitate cu Codul de conduită a funcționarilor publici.
Despre aceasta a declarat expertul în domeniul administrației publice, fostul consilier principal de stat al Prim-ministrului Republicii Moldova, Eremei Priseajniuc în cadrul emisiunii „Без галстуков cu Alexandru Stahurski” de la postul de televiziune N4, informează Noi.md.
Scopul codului este de a defini normele de comportament în administrația publică și de a informa cetățenii cu privire la comportamentul corespunzător al funcționarilor publici pentru a furniza servicii publice de calitate, pentru a asigura o gestionare eficientă în punerea în aplicare a intereselor publice, pentru a contribui la prevenirea și eradicarea corupției în domeniul administrației publice, pentru a crea o atmosferă de încredere a cetățenilor în autoritățile publice.
Eremei Priseajniuc a explicat că, în momentul în care o persoană este numită consilier al prim-ministrului, aceasta primește un flux foarte mare de informații legate de administrația publică și, prin urmare, a fi consilier este o responsabilitate uriașă, deoarece primește un flux mare de informații, care se referă la soarta cetățenilor și a întregii țări. Consilierii sînt responsabili pentru anumite sectoare.
El a spus că consilierul înțelege anumite decizii ale prim-miniștrilor, care au fost luate la un moment dat, pentru că el a fost în acele procese alături de el, a fost implicat în ele la un moment dat.
Expertul în domeniul administrației publice, fostul consilier principal de stat al prim-ministrului Republicii Moldova, a spus că fiecare prim-ministru are propriul caracter, propriile trăsături care îl caracterizează, unii dintre ei pun accent pe activitatea economică, mai mult pe activitatea internă, alții sînt foarte buni cu politica externă, iar alții au o mentalitate inginerească.
Eremei Priseajniuc a spus că în Moldova există criterii generale pentru funcționarii publici, există legi care prescriu criteriile de meritocrație și profesionalism, dar o altă întrebare este cum sînt puse în aplicare toate acestea.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1547
- Populația:
- 745 locuitori
Vîprova este un sat din cadrul comunei Puțintei, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Orhei și la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 745 de oameni. Satul Vîprova a fost menționat documentar în anul 1547.
Comentarii
(0)