01 octombrie 2024, 15:00 Realitatea moldovenească views 934
Căutarea mormintelor eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei continuă
01 octombrie 2024, 15:00 Realitatea moldovenească views 934

Căutarea mormintelor eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei continuă

În locurile în care s-au dus lupte crîncene în perioada Marelui Război pentru Apărarea Patriei continuă acțiunile de căutare a mormintelor de război neînregistrate.

Despre aceasta a relatat unul dintre liderii mișcării de căutare din Moldova, conducătorul echipei de căutare „August”, Alexei Petrovici, transmite Noi.md

Sîmbătă, 28 septembrie, a avut loc o nouă deplasare de recunoaștere a Mișcării de căutare din Moldova. Lucrările s-au desfășurat în preajma satului Șerpeni, raionul Anenii-Noi.

Возможно, это изображение 4 человека и текст

În timpul deplasării, cercetătorii au găsit obiecte care făceau parte din echipamentul și uniformele soldaților Armatei Roșii, precum și alte artefacte din timpul războiului. Morminte ale eroilor căzuți nu au fost găsite. Căutările continuă.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
647 locuitori

Stejăreni este un sat din cadrul comunei Lozova, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Strășeni și la 49 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 647 de oameni. Satul Stejăreni a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.