|
Victoria Furtună: „Cei care fac abuz de putere vor fi pedepsiți mai devreme sau mai tîrziu”
În Moldova, toți politicienii care au încercat să controleze justiția au sfârșit prin a pierde, iar sistemul pe care au vrut să îl construiască în jurul cultului personalității unui lider politic oricum nu i-a ajutat să scape de justiție după plecarea lor din funcția politică.
O astfel de opinie a exprimat într-un interviu acordat site-ului Noi.md procurorul care a demisionat anterior, dar care și-a anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, Victoria Furtună.
Comentînd demisia sa, care a făcut mult zgomot după atîția ani de serviciu, ea a spus că nu fiecare procuror inițiază dosare penale unde sînt implicați angajați de la SIS, CNA și a Aparatului Președintelui Republicii Moldova.
”Se comitea un abuz vădit cu implicarea unor persoane concrete în autonomia puterii judecătorești. Cu ajutorul unor documente false se influențează rezultatele comisiei de evaluare a judecătorilor și procurorilor. Atunci când urma să se aplice legea - au intervenit obraznic cu ajutorul Președintelui și Procuraturii Anticorupție pentru a proteja imaginea politică”, a declarat Victoria Furtună.
Ea a atras atenția asupra faptului că toți politicienii care au încercat să controleze justiția - într-un final au pierdut, iar sistemul pe care doreau să-l construiască în jurul cultului personalității unui lider politic - oricum nu i-a ajutat să scape de justiție după plecarea lor din funcția politică.
”Unii politicieni cred că ei sînt mai deosebiți și fiecare se crede deosebit în acești 33 de ani de independență. Dar rezultatul este unul - deciziile abuzive politice se soldează cu multe dosare penale pe cei care semnează actele și apoi politicienii se plâng că există dosare politice”, a spus fostul procuror.
Potrivit ei, există dosare legate de licitații, există contracte rău tendențioase semnate, există caiete de sarcini făcute pentru un singur participant, există regim privilegiat de import, există spălări de bani, există multe alte componente de infracțiuni care pot fi probate.
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1870
- Populația:
- 2050 locuitori
Cuconeştii Noi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Cuconeştii Noi şi Cuconeştii Vechi. Satul este amplasat la o distanţă de 25 km de oraşul Edineţ, la 33 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populația satului constitue 2050 locuitori. Satul Cuconeştii Noi a fost întemeiat în anul 1870.
Comentarii
(0)