|
Victoria Furtună: „Cei care fac abuz de putere vor fi pedepsiți mai devreme sau mai tîrziu”
În Moldova, toți politicienii care au încercat să controleze justiția au sfârșit prin a pierde, iar sistemul pe care au vrut să îl construiască în jurul cultului personalității unui lider politic oricum nu i-a ajutat să scape de justiție după plecarea lor din funcția politică.
O astfel de opinie a exprimat într-un interviu acordat site-ului Noi.md procurorul care a demisionat anterior, dar care și-a anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, Victoria Furtună.
Comentînd demisia sa, care a făcut mult zgomot după atîția ani de serviciu, ea a spus că nu fiecare procuror inițiază dosare penale unde sînt implicați angajați de la SIS, CNA și a Aparatului Președintelui Republicii Moldova.
”Se comitea un abuz vădit cu implicarea unor persoane concrete în autonomia puterii judecătorești. Cu ajutorul unor documente false se influențează rezultatele comisiei de evaluare a judecătorilor și procurorilor. Atunci când urma să se aplice legea - au intervenit obraznic cu ajutorul Președintelui și Procuraturii Anticorupție pentru a proteja imaginea politică”, a declarat Victoria Furtună.
Ea a atras atenția asupra faptului că toți politicienii care au încercat să controleze justiția - într-un final au pierdut, iar sistemul pe care doreau să-l construiască în jurul cultului personalității unui lider politic - oricum nu i-a ajutat să scape de justiție după plecarea lor din funcția politică.
”Unii politicieni cred că ei sînt mai deosebiți și fiecare se crede deosebit în acești 33 de ani de independență. Dar rezultatul este unul - deciziile abuzive politice se soldează cu multe dosare penale pe cei care semnează actele și apoi politicienii se plâng că există dosare politice”, a spus fostul procuror.
Potrivit ei, există dosare legate de licitații, există contracte rău tendențioase semnate, există caiete de sarcini făcute pentru un singur participant, există regim privilegiat de import, există spălări de bani, există multe alte componente de infracțiuni care pot fi probate.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1588
- Populația:
- 2907 locuitori
Prajila este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Antonovca, Frunzești, Prajila și Mihailovca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2907 oameni. Satul Prajila a fost menționat documentar în anul 1588.
Comentarii
(0)