29 august 2024, 15:00 Realitatea moldovenească views 706
Trafic intens pe 1 septembrie: Premierul Recean cere mobilizare
29 august 2024, 15:00 Realitatea moldovenească views 706

Trafic intens pe 1 septembrie: Premierul Recean cere mobilizare

Premierul Dorin Recean a cerut mobilizarea instituțiilor responsabile pentru pregătirea corespunzătoare în contextul noului an școlar, anunță Noi.md

„Ne pregătim pentru 1 septembrie. Domnule ministru al Educației și Cercetării, Dan Perciun, este esențial să începem anul școlar în mod organizat și eficient. Domnule ministru al Afacerilor Interne, Adrian Efros, ne așteptăm la un trafic rutier mai intens în Chișinău și în alte localități de la 1 septembrie. Să ne asigurăm că gestionăm situația cît mai bine,” a declarat Dorin Recean la ședința Guvernului de astăzi.

Ministerul Educației și Cercetării a informat recent că festivitatea de deschidere a anului școlar 2024-2025 poate fi organizată de școli pe 1 sau 2 septembrie, fiecare instituție urmînd să decidă în funcție de consultările cu comunitatea școlară.

Prima lecție din acest an școlar, cu tema „Împreună pentru pace,” va fi obligatorie în toate instituțiile de învățămînt, publice sau private.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1702
Populația:
670 locuitori

Stroiești (Stroenți) este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Rîbnița și la 125 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 670 de oameni. Satul Stroiești a fost menționată documentar în anul 1702.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.