11 iunie 2024, 12:00 Realitatea moldovenească views 903
Lumina și căldura, mai ieftine: Termoelectrica solicită reducerea tarifelor
11 iunie 2024, 12:00 Realitatea moldovenească views 903

Lumina și căldura, mai ieftine: Termoelectrica solicită reducerea tarifelor

S.A. „Termoelectrica” a înaintat o cerere către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, solicitînd reducerea tarifelor la energia termică și electrică pentru consumatori, transmite Noi.md.

Compania propune un nou tarif de 1997 lei per Gigacalorie, ceea ce reprezintă o scădere de 141 lei față de tariful actual.

De asemenea Termoelectrica solicită și reducerea tarifului pentru energia electrică. Potrivit calculelor, consumatorii urmează să achite 218 bani pentru un kWh cu 30 de bani mai puțin, decât achită în prezent.

Menționăm că, tariful la energia termică achitat de consumatorii din capitală este de 2 138 de lei/Gcal (fără TVA) pentru o gigacalorie. Pentru energia electrică produsă de centralele electrice de termoficare ale S.A. „Termoelectrica”, consumatorii achită 2,48 lei/kWh

Solicitarea va fi analizată de ANRE și, ulterior, va fi propusă pentru aprobare.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ANRE , tarif , Termoelectrica , incalzire , lumina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
45 locuitori

Duduleşti este un sat din cadrul comunei Congazcicul de Sus, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 12 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 45 de oameni. Satul Dudulești a fost întemeiat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.