27 mai 2024, 11:00 Realitatea moldovenească views 830
Corneliu Popovici: Reforma Universitară, o mișcare pentru acapararea proprietăților
27 mai 2024, 11:00 Realitatea moldovenească views 830

Corneliu Popovici: Reforma Universitară, o mișcare pentru acapararea proprietăților

Fostul ministru al Educației, Corneliu Popovici, consideră că, deși actuala guvernare a comasat universitățile, problemele care au generat această decizie nu au fost rezolvate, notează Noi.md.

„Chiar dacă s-au făcut anumite schimbări de comasare a universităților, probleme care au fost vehiculate ele trebuiau să fie rezolvate atunci nu au fost rezolvate, de exemplu noi am avut un deficit foarte mare de cadre pedagogice, problema nu a fost rezolvată. Și dacă noi înainte începeam anul de studii cu 2400 de cadre deficit, acum sunt 7000-8000 de cadre deficit în sistemul de învățământ preuniversitar", a declarat Corneliu Popovici în cadrul emisiunii „PULS”.

Corneliu Popovici a mai spus că există probleme și cu cadrele în domeniul medicinii veterinare. „Mergeți în satele din Moldova și o să vedeți că practic nici nu sunt, deși noi am lichidat Universitatea Agrară din Moldova.

Sistemul universitar se află mereu într-o permanentă schimbare și dinamică. Și ar fi straniu ca universitatea să nu se dezvolte, dar asta nu presupune ca element de dezvoltare să fie lichidarea sau comasarea. Noi în lume avem universități care au sute de ani. Eu vreau să spun că grupul acesta de interese care promovează așa reformă nu urmăresc consolidarea sistemului de învățămînt, dar are ca scop preluarea proprietăților. Scopul reformei universitare este de acaparare și de a prelua controlul asupra proprietăților universităților", a adăugat Corneliu Popovici.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
142 locuitori

Botnăreştii Noi este un sat din cadrul comunei Chirca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Anenii Noi și la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 142 de oameni. Satul Botnăreştii Noi a fost înființat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.