23 mai 2024, 11:00 Realitatea moldovenească views 963
Majoritatea moldovenilor susțin o politică externă echilibrată, arată un sondaj
23 mai 2024, 11:00 Realitatea moldovenească views 963

Majoritatea moldovenilor susțin o politică externă echilibrată, arată un sondaj

Conform unui sondaj recent realizat de IMAS, majoritatea cetățenilor optează pentru o abordare echilibrată, atît cu Rusia, cît și cu Europa, în ceea ce privește politica externă a Republicii Moldova, anunță Noi.md

Rezultatele sondajului indică faptul că 43% dintre respondenți consideră că o orientare echilibrată este cea mai potrivită pentru țară. Din totalul de respondenți, 34% susțin o politică pro-europeană, în timp ce doar 13% optează pentru o unire cu România. Totodată, 4% dintre cetățeni favorizează o orientare pro-Rusia, iar 6% dintre participanți nu au oferit un răspuns clar (NS/NR).

Sondajul a fost realizat în perioada 02 – 19 mai 2024. Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova, exclusiv Transnistria; eroarea maximă de eşantionare este de ±3.0%.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , Politica externă , sondaj

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1419
Populația:
8469 mii locuitori
Logo

Otaci este un oraş în raionul Ocniţa, Republica Moldova. Amplasat în nord-estul republicii, pe malul drept al rîului Nistru, la hotar cu Ucraina,  oraşul Otaci este situat la o distanţă de 260 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 8469 locuitori. Otaci este o veche localitate moldovenească, Stînca Vămii, din 1419 aici fiinţînd o vamă. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.